Yle Puhe: Juuso Pekkinen: Ketamiinia, ilokaasua ja sähköhoitoa masennukseen! Mihin nopeavaikutteisten hoitomenetelmien teho perustuu?

Press/Media: Press / Media

Description

Proviisori Samuel Kohtala on mukana tutkimusryhmässä, joka keskittyy erityisesti nopeavaikutteisten masennuslääkkeiden tutkimukseen. Kohtala on kiinnostunut mm. siitä, miksi päihteenä ja lääkkeenä käytetty ketamiini lievittää masennusoireita. Perustuuko ketamiinin hoitovaste samoihin vaikutuksiin, joita ilokaasu ja sähköhoito tuottavat?

Juuso Pekkinen ja Samuel Kohtala keskustelevat jaksossa ketamiinin, ilokaasun ja sähköhoidon lisäksi masennuksen hoitoon käytettyjen muiden menetelmien kehityksestä, sekä masennuksen neurobiologiasta.

Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon maanantaisin ja torstaisin kello kymmenestä yhteentoista.

Period13 Jun 2019

Media contributions

1

Media contributions

 • TitleYle Puhe - Juuso Pekkinen: Ketamiinia, ilokaasua ja sähköhoitoa masennukseen! Mihin nopeavaikutteisten hoitomenetelmien teho perustuu?
  Degree of recognitionNational
  Media name/outletYle Puhe
  Media typeRadio
  Duration/Length/Size57 min
  Country/TerritoryFinland
  Date13/06/2019
  Producer/AuthorJuuso Pekkinen
  URLhttps://areena.yle.fi/1-50151727
  PersonsSamuel Kohtala