No photo of Kaija Rautavirta
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Finland

1981 …2019

Research output per year

If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Personal profile

Fields of Science

  • 516 Educational sciences
  • 416 Food Science

International and National Collaboration Publications and projects within past five years.

Publications

The Development and Impact of Work Site Food Services in 20th Century Finland

Rautavirta, K., Parkkinen, K. & Ahlström, A., 2019, Food and Age in Europe, 1800-2000. Jensen, T., Nyvang, C., Scholliers, P. & Atkins, P. J. (eds.). Abingdon, Oxon: Routledge, p. 129-140 12 p. (Routledge Studies in Modern European History).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Ammattientarkastaja Vera Hjelt ja ravitsemusvalistus osana työsuojelua

Rautavirta, K., Feb 2018, In : Sosiaalilääketieteellinen aikakauslehti. 55, 1, p. 60-70 11 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Open Access
File

Food, Nutrition, and Health in Finland

Mäkelä, J. & Rautavirta, K., 18 Sep 2018, Nutritional and Health Aspects of Food in Nordic Countries. Andersen, V., Bar, E. & Wirtanen, G. (eds.). London: Academic Press, p. 127-143 16 p. (Elsevier Traditional and Ethnic Food Series).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Ravitsevaa ja edullista. Suomen ensimmäiset elintarvikemessut 1926

Rautavirta, K. & Ahlström, A., 5 Jun 2018, In : Ennen ja nyt : historian tietosanomat. 5.6.2018, 12 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Open Access
File

Carl Tigerstedt ja huoli ravinnon riittävyydestä sata vuotta sitten

Rautavirta, K., 2017, In : Kotitalous. 80, 2, p. 24-25 2 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Projects

Suomalaisen ravitsemusvalistuksen historia 1900–2000

Rautavirta, K., Ahlström, A. & Parkkinen, K.

01/01/201731/12/2020

Project: Research project

Tutkimusryhmä: Food, culture and learning

Palojoki, P., Janhonen-Abruquah, H., Janhonen, K., Mäkelä, J., Lehtomäki, E., Taar, J., Tuomi-Gröhn, T., Samppala, M., Posti-Ahokas, H., Malin, A., Soljanto, H., Åbacka, G., Vanhanen, J., Paas, K. & Rautavirta, K.

01/01/2010 → …

Project: Research project

Prizes

Väitöskirjapalkinto

Kaija Rautavirta (Recipient), 25 Mar 2011

Prize: Prizes and awards

Activities

Ruoankäyttö ja ravitsemustieto 1900-luvun alun Suomessa

Kaija Rautavirta (Speaker)
8 Feb 2020

Activity: Talk or presentation typesOral presentation

Elintarvikehuollon kriisit, varautuminen ja haavoittuvimmat väestöryhmät

Kaija Rautavirta (Speaker)
17 May 2019

Activity: Talk or presentation typesOral presentation

Ravitsemusvalistusta 1900-luvun ensi vuosikymmenillä

Kaija Rautavirta (Speaker)
14 Dec 2017

Activity: Talk or presentation typesOral presentation

11th Nordic Nutrition Conference, Bridging Nutrition Science for Health in the Nordic Countries

Kaija Rautavirta (Poster Presentation)
20 Jun 201622 Jun 2016

Activity: Participating in or organising an event typesOrganisation and participation in conferences, workshops, courses, seminars

Food and the Life-span in Europe, 1800-2000

Kaija Rautavirta (Speaker: Presenter)
28 Sep 201530 Sep 2015

Activity: Participating in or organising an event typesOrganisation and participation in conferences, workshops, courses, seminars

Press / Media

Ruokavalistuksen vaiheet

Kaija Rautavirta

17/10/2019

1 item of Media coverage

Press/Media: Press / Media

Vappua vietettiin Suomessa saa vuotta sitten nälänhädän partaalla

Kaija Rautavirta

28/04/2019

1 item of Media coverage

Press/Media: Press / Media

Ravintotieteilijät raapivat päätään, kun kansa syö mitä haluaa

Kaija Rautavirta

20/04/2019

1 item of Media coverage

Press/Media: Press / Media