Photo of Kristiina Janhonen
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10), 310

    HELSINGIN YLIOPISTO

    Finland

  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Finland

20052020
If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Publications 2009 2020

2020

Knitting Noodles: Creating a Playworld for Craft through Unconventional Material Experimentation.

Kouhia, A. & Janhonen, K., 2020, (Accepted/In press) In : International journal of play. 2020

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

2018

Informal learning and food sense in home cooking

Janhonen, K., Torkkeli, K. & Mäkelä, J., 1 Nov 2018, In : Appetite. 130, p. 190-198 9 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Open Access
File
2017

Nuorten ruokakasvatus eri kentillä – kohti vahvempaa yhteistyötä!

Janhonen, K. & Kauppinen, E., 2017, In : Näkökulma-kirjoitussarja. 2017, 45, 5 p.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Open Access
File

Ruoanlaiton trampoliini

Janhonen, K. & Torkkeli, K., 7 Sep 2017, In : Kotitalous. 80, 3, p. 10-11 2 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

The roles of humour and laughter in youth focus groups on school food

Janhonen, K., 2017, In : Journal of youth studies. 20, 9, p. 1127-1142 16 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

YouTube nuorten vertaisoppimisen ja toimijuuden areenana: verkkoetnografin näkökulma

Janhonen, K., 15 Nov 2017, In : Näkökulma-kirjoitussarja. 2017, 46, 5 p.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Open Access
2016

Adolescents' Participation and Agency in Food Education

Janhonen, K., 22 Jan 2016, Helsinki: University of Helsinki. 75 p.

Research output: ThesisDoctoral ThesisCollection of Articles

Open Access

Adolescents' school lunch practices as an educational resource

Janhonen, K. H., Mäkelä, J. & Palojoki, P., Apr 2016, In : Health Education. 116, 3, p. 292 - 309 18 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Food Education: From Normative Models to Promoting Agency

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2016, Learning, Food, and Sustainablity: Sites for Resistance and Change. Sumner, J. (ed.). New York: Palgrave Macmillan, p. 93-110 18 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Ruokakasvatus, kouluruokailu ja nuorten ruokakulttuuri

Janhonen, K., Dec 2016, In : Ympäristö ja terveys. 47, 6, p. 52-56 5 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Ruokataju on omakohtaista ymmärrystä ruokavalinnoista

Janhonen, K., Kauppinen, E., Mäkelä, J. & Palojoki, P., May 2016, In : Kotitalous. 79, 2, p. 30-31 2 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Open Access

Uusi opetussuunnitelma mahdollistaa kouluruokailun kehittämisen yhdessä oppilaiden kanssa

Janhonen, K., 2016, In : Kotitalous. 80, 3, p. 6-7 2 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

2015

Perusopetuksen ruokakasvatus ravintotiedosta ruokatajuun

Janhonen, K., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2015, Luova ja vastuullinen kotitalousopetus = Creative and responsible home economics education. Janhonen-Abruquah, H. & Palojoki, P. (eds.). Helsinki: Helsingin yliopisto, opettajankoulutuslaitos, p. 107-120 14 p. (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; no. 38).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Practising reflexivity: exploring school-based participatory research with adolescents

Janhonen, K. H., 2015, (Submitted) In : International Journal of Qualitative Studies in Education.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

2014

Kännykät ja kouluruokailu

Janhonen, K., 10 Sep 2014, In : Kotitalous. 78, 3, p. 10 1 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Kumiperunan lyhyt historia

Janhonen, K., 11 Dec 2014, In : Kotitalous. 77, 4, p. 20 1 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

2013

Company and meal choices considered by Nordic adolescents

Janhonen, K., Benn, J., Fjellström, C., Mäkelä, J. & Palojoki, P., 2013, In : International Journal of Consumer Studies. 37, 6, p. 587-595 9 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

2012

Nordic adolescents’ school lunch patterns and their suggestions for making healthy choices at school easier

Kainulainen, K., Benn, J., Fjellström, C. & Palojoki, P., 2012, In : Appetite. 59, 1, p. 53-62 10 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Ruokatottumusten tutkiminen kyselylomakkeella – esimerkkejä pohjoismaisesta tutkimusprojektista

Kainulainen, K., 2012, Ruoka, kulttuuri ja oppiminen – näkökulmia ruokatutkimuksen menetelmiin. Janhonen-Abruquah, H., Vieltojärvi, M. & Palojoki, P. (eds.). Helsinki: Helsingin yliopisto, (Kotitalous- ja käsityötieteiden julkaisuja; no. 29).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

2009

Oikeista vastauksista kohti henkilökohtaista merkitystä ja arjen valintoja

Kainulainen, K., Pykäri, R. & Palojoki, P., 2009, In : Kasvatus. 40, 1, p. 49-59 11 p.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review