Photo of Mari Niva
  • PL 8 (Siltavuorenpenger 10)

    00014

    Finland

  • Finland

19992022
If you made any changes in Pure these will be visible here soon.

Publications 1999 2019

Filter
Chapter
2018

Veganism and plant-based eating: Analysis of interplay between discursive strategies and lifestyle political consumerism

Jallinoja, P., Vinnari, M. & Niva, M., 2018, The Oxford Handbook of Political Consumerism. Boström, M., Micheletti, M. & Oosterveer, P. (eds.). New York: Oxford University Press, 28 p. (Oxford handbooks online).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Yksin ja yhdessä syöminen modernissa kulutusyhteiskunnassa

Koponen, S. J., Niva, M. H. & Mäkelä, J., 2018, Kulutus ja talous – Näkökulmia yhteiskunnan muutokseen: Juhlakirja professori Visa Heinosen 60-vuotispäiväksi . Autio, J., Autio, M., Kylkilahti, E. & Pantzar, M. (eds.). Helsinki: Helsingin yliopisto, Taloustieteen osasto, p. 55-67 13 p. (Department of Economics and Management Publications; no. 70).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Open Access
2017

Barriers to increasing plant protein consumption in Western populations

Niva, M. H., Vainio, A. & Jallinoja, P. T., 2017, Vegetarian and plant-based diets in health and disease prevention. Mariotti, F. (ed.). London: Academic Press, p. 157-171 15 p. 10

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

2016

Liha suomalaisessa ruokakulttuurissa

Mäkelä, J. & Niva, M., 2016, Vähemmän lihaa: Kohti kestävää ruokakulttuuria. Mattila, H. (ed.). Helsinki: Gaudeamus Helsinki University Press, p. 16-33 18 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

Millainen olisi kasvispainotteisempi Suomi?

Mattila, H., Fogelholm, M., Hopia, A., Katajajuuri, J-M., Lehtonen, H., Mäkelä, J., Niva, M., Ovaskainen, M-L., Pohjolainen, P., Pulkkinen, H., Risku-Norja, H. & Tapio, P., 2016, Vähemmän lihaa: Kohti kestävää ruokakulttuuria. Mattila, H. (ed.). Helsinki: Gaudeamus Helsinki University Press, p. 191-200 10 p. 9

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientificpeer-review

2015

Citizens and Sustainable Culinary Cultures

Mäkelä, J. & Niva, M., 2015, Climate Change Adaptation and Food Supply Chain Management . Paloviita, A. & Järvelä, M. (eds.). Abingdon: Routledge, p. 172-182 11 p. (Routledge Advances in Climate Change Research).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientific

Functional foods

Niva, M. H. & Jauho, M. M. K., 2015, The SAGE Encyclopedia of Food Issues. Albala, K. (ed.). Thousand Oaks, CA: Sage, Vol. 2. p. 697-701 5 p.

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientific

2012

”Mä olen hallinnut painoa ja paino on hallinnut minua”: Painonhallinnan arkea ryhmäkeskusteluiden kertomana

Niva, M., Mäkelä, J. & Jauho, M., 2012, Kuluttajat painonhallinnan markkinoilla: Loppuraportti. Kantanen, T. & Lapveteläinen, A. (eds.). Kuopio: University of Eastern Finland, p. 7-12 6 p. (Publications of the University of Eastern Finland. Reports and Studies in Health Sciences ; no. 8).

Research output: Chapter in Book/Report/Conference proceedingChapterScientific