Erikoisruokavalioon soveltuvien kauralajikkeiden tunnistaminen ja kauran gluteenianalytiikan parantaminen - työkaluja puhdaskauratuotantoon

  • Viitala, Sirja (Project manager)
  • Lindfors, Katri (Principal investigator)
  • Sontag-Strohm, Tuula (Principal investigator)

Description

Tämän tutkimushankkeen tavoitteena on parantaa puhdaskauratuotannon edellytyksiä Suomessa.Selvitämme gluteenittomien tuotteiden analytiikkaan liittyviä ongelmia sekä kehitämme menetelmiä, jotta ne eivät antaisi vääriä tuloksia kauralle. Edelleen tutkimme kuinka paljon ja minkälaisia keliaakikoille mahdollisesti
haitallisia epitooppeja eri kauralajikkeet sisältävät ja minkälaisia geneettisiä eroja eri kauralajikkeiden välillä
on.
Short titleAVEPURE
AcronymAVEPURE
StatusActive
Effective start/end date02/04/201802/04/2021