Koulun monet kielet ja uskonnot

Project Details

Description

Kuski eli Koulujen monet kielet ja uskonnot on Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan toteuttama Valtioneuvoston kanslian rahoittama tutkimushanke, jonka tavoitteena on tuottaa ja välittää monipuolista tutkimustietoa vähemmistöäidinkielien ja -uskontojen sekä suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tarpeista eri koulumuodoissa.
Hankkeen toiminta-aika on 2017-2018.

Tietoa koulutuksen resursseista ja pedagogisista käytänteistä tutkitaan ja etsitään varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, perusopetuksen, ammatillisen koulutuksen, lukion, opettajankoulutuksen ja täydennyskoulutuksen järjestäjiltä. Tutkimuksessa pyritään myös etsimään opetukseen ajankohtaisia, tutkimusperustaisia ja toimivia malleja.

Tulosraportissa ja suosituksissa painotetaan avointa, eettisesti korkeatasoista vuorovaikutusta tutkijoiden ja koulutuksen järjestäjien välillä.
Short titleKUSKI
StatusFinished
Effective start/end date01/01/201731/12/2018

Research Output

  • 1 Commissioned report

Koulujen monet kielet ja uskonnot: Selvitys vähemmistöäidinkielten ja -uskontojen sekä suomi ja ruotsi toisena kielenä -opetuksen tilanteesta eri koulutusasteilla

Translated title of the contribution: The many languages and religions in schools : – An investigation of the teaching of minority mother tongues and religions as well as Finnish and Swedish as a second language at dif- ferent educational levelsTainio, L., Kallioniemi, A., Hotulainen, R., Ahlholm, M., Ahtiainen, R., Asikainen, M., Avelin, L., Grym, I., Ikkala, J., Laine, M., Lankinen, N., Lehtola, K., Lindgren, E., Rämä, I., Sarkkinen, T., Tamm, M., Tuovila, E. & Virkkala, N., 24 Jan 2019, Helsinki: Valtioneuvoston kanslia. 205 p. (Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja; no. 11/2019)

Research output: Book/ReportCommissioned reportProfessional

Open Access
File