Sienten kirjo

Translated title of the contribution: Diveristy of fungi

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Sienten kirjo on rajaton, etenkin kun tarkasteluun otetaan kaikki perinteisesti sienitieteen piirissä tutkitut eliöryhmät. Sienikuntaan luetut aitosienet luokitellaan tätä nykyä yhdeksäksi alakunnaksi ja lähes 50 luokaksi. Sienisukuja on tuhansia, ja lajimäärän arvellaan liikkuvan miljoonissa. Pienen kokonsa, erikoisen rakenteensa ja kätkeytyvien elintapojensa vuoksi ne jäävät hyvin helposti huomaamatta tai ainakin eläinten ja kasvien varjoon. Kasvitieteen professorin Jouko Rikkisen kirja sopii biologian ja lähialojen opiskelijoille ja kaikille luonnonystäville. Se antaa kiehtovaa lisätietoa myös niille, jotka ovat aiemmin ehkä tutustuneet vain ruokasieniin. Tavoitteena on, että lukija, joka on aina pitänyt kaikkia sieniä jokseenkin samanlaisina, voi hetkeksi uppoutua niiden kirjoon sienitieteilijän silmin!
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherSuomen biologian seura Vanamo
Number of pages152
ISBN (Print)9789519108209
Publication statusPublished - 8 Aug 2019
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Publication series

NameLuonnon Tutkija
PublisherSuomen Biologian Seura Vanamo
No.3-4
Volume122
ISSN (Print)0024-7383

Fields of Science

  • 1181 Ecology, evolutionary biology

Cite this

Rikkinen, J. (2019). Sienten kirjo. (Luonnon Tutkija; Vol. 122, No. 3-4). Helsinki: Suomen biologian seura Vanamo.
Rikkinen, Jouko. / Sienten kirjo. Helsinki : Suomen biologian seura Vanamo, 2019. 152 p. (Luonnon Tutkija; 3-4).
@book{db8c5abb81c04cc5b3c12c60e78656f6,
title = "Sienten kirjo",
abstract = "Sienten kirjo on rajaton, etenkin kun tarkasteluun otetaan kaikki perinteisesti sienitieteen piiriss{\"a} tutkitut eli{\"o}ryhm{\"a}t. Sienikuntaan luetut aitosienet luokitellaan t{\"a}t{\"a} nyky{\"a} yhdeks{\"a}ksi alakunnaksi ja l{\"a}hes 50 luokaksi. Sienisukuja on tuhansia, ja lajim{\"a}{\"a}r{\"a}n arvellaan liikkuvan miljoonissa. Pienen kokonsa, erikoisen rakenteensa ja k{\"a}tkeytyvien elintapojensa vuoksi ne j{\"a}{\"a}v{\"a}t hyvin helposti huomaamatta tai ainakin el{\"a}inten ja kasvien varjoon. Kasvitieteen professorin Jouko Rikkisen kirja sopii biologian ja l{\"a}hialojen opiskelijoille ja kaikille luonnonyst{\"a}ville. Se antaa kiehtovaa lis{\"a}tietoa my{\"o}s niille, jotka ovat aiemmin ehk{\"a} tutustuneet vain ruokasieniin. Tavoitteena on, ett{\"a} lukija, joka on aina pit{\"a}nyt kaikkia sieni{\"a} jokseenkin samanlaisina, voi hetkeksi uppoutua niiden kirjoon sienitieteilij{\"a}n silmin!",
keywords = "1181 Ekologia, evoluutiobiologia",
author = "Jouko Rikkinen",
year = "2019",
month = "8",
day = "8",
language = "suomi",
isbn = "9789519108209",
series = "Luonnon Tutkija",
publisher = "Suomen biologian seura Vanamo",
number = "3-4",
address = "Suomi",

}

Rikkinen, J 2019, Sienten kirjo. Luonnon Tutkija, no. 3-4, vol. 122, Suomen biologian seura Vanamo, Helsinki.

Sienten kirjo. / Rikkinen, Jouko.

Helsinki : Suomen biologian seura Vanamo, 2019. 152 p. (Luonnon Tutkija; Vol. 122, No. 3-4).

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Sienten kirjo

AU - Rikkinen, Jouko

PY - 2019/8/8

Y1 - 2019/8/8

N2 - Sienten kirjo on rajaton, etenkin kun tarkasteluun otetaan kaikki perinteisesti sienitieteen piirissä tutkitut eliöryhmät. Sienikuntaan luetut aitosienet luokitellaan tätä nykyä yhdeksäksi alakunnaksi ja lähes 50 luokaksi. Sienisukuja on tuhansia, ja lajimäärän arvellaan liikkuvan miljoonissa. Pienen kokonsa, erikoisen rakenteensa ja kätkeytyvien elintapojensa vuoksi ne jäävät hyvin helposti huomaamatta tai ainakin eläinten ja kasvien varjoon. Kasvitieteen professorin Jouko Rikkisen kirja sopii biologian ja lähialojen opiskelijoille ja kaikille luonnonystäville. Se antaa kiehtovaa lisätietoa myös niille, jotka ovat aiemmin ehkä tutustuneet vain ruokasieniin. Tavoitteena on, että lukija, joka on aina pitänyt kaikkia sieniä jokseenkin samanlaisina, voi hetkeksi uppoutua niiden kirjoon sienitieteilijän silmin!

AB - Sienten kirjo on rajaton, etenkin kun tarkasteluun otetaan kaikki perinteisesti sienitieteen piirissä tutkitut eliöryhmät. Sienikuntaan luetut aitosienet luokitellaan tätä nykyä yhdeksäksi alakunnaksi ja lähes 50 luokaksi. Sienisukuja on tuhansia, ja lajimäärän arvellaan liikkuvan miljoonissa. Pienen kokonsa, erikoisen rakenteensa ja kätkeytyvien elintapojensa vuoksi ne jäävät hyvin helposti huomaamatta tai ainakin eläinten ja kasvien varjoon. Kasvitieteen professorin Jouko Rikkisen kirja sopii biologian ja lähialojen opiskelijoille ja kaikille luonnonystäville. Se antaa kiehtovaa lisätietoa myös niille, jotka ovat aiemmin ehkä tutustuneet vain ruokasieniin. Tavoitteena on, että lukija, joka on aina pitänyt kaikkia sieniä jokseenkin samanlaisina, voi hetkeksi uppoutua niiden kirjoon sienitieteilijän silmin!

KW - 1181 Ekologia, evoluutiobiologia

M3 - Kirja

SN - 9789519108209

T3 - Luonnon Tutkija

BT - Sienten kirjo

PB - Suomen biologian seura Vanamo

CY - Helsinki

ER -

Rikkinen J. Sienten kirjo. Helsinki: Suomen biologian seura Vanamo, 2019. 152 p. (Luonnon Tutkija; 3-4).