Lähidemokratian tulevaisuus

Translated title of the contribution: Future of Local Democracy

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Metropoleille tyypillistä on asukkaiden keskittyminen tiiviisiin rykelmiin, asuinalueiden ja etnis-sosiaalisten ryhmien moninaisuus, erilaisten sääntöjen ja järjestelmien vierekkäisyys ja päällekkäisyys. Hallinnon eri tasojen samanaikaisuus on olennaista metropolille. Sitä ohjaava demokratia on järjestetty eri alueilla eri tavoin. Tämä artikkeli johdattaa lukijan tulevaisuuden demokratiatiloihin metropolissa. Tulevaisuuden skenaariot perustuvat selvityksen alla oleviin malleihin tai visioihin, joista erityisesti Suomessa keskustellaan. Keskustelut liittyvät paikalliseen palveluntarjontaan ja teknisiin kysymyksiin, mutta otetaanko niissä huomioon demokratian ja politiikan mahdollisuuksia?
Original languageFinnish
JournalFutura
Volume2012
Issue number4
Pages (from-to)58-67
Number of pages10
ISSN0785-5494
Publication statusPublished - Dec 2012
MoE publication typeB1 Journal article

Cite this

Palonen, Emilia. / Lähidemokratian tulevaisuus. In: Futura. 2012 ; Vol. 2012, No. 4. pp. 58-67.
@article{f8d3b279b93a431eb466e4c29d09ca2d,
title = "L{\"a}hidemokratian tulevaisuus",
abstract = "Metropoleille tyypillist{\"a} on asukkaiden keskittyminen tiiviisiin rykelmiin, asuinalueiden ja etnis-sosiaalisten ryhmien moninaisuus, erilaisten s{\"a}{\"a}nt{\"o}jen ja j{\"a}rjestelmien vierekk{\"a}isyys ja p{\"a}{\"a}llekk{\"a}isyys. Hallinnon eri tasojen samanaikaisuus on olennaista metropolille. Sit{\"a} ohjaava demokratia on j{\"a}rjestetty eri alueilla eri tavoin. T{\"a}m{\"a} artikkeli johdattaa lukijan tulevaisuuden demokratiatiloihin metropolissa. Tulevaisuuden skenaariot perustuvat selvityksen alla oleviin malleihin tai visioihin, joista erityisesti Suomessa keskustellaan. Keskustelut liittyv{\"a}t paikalliseen palveluntarjontaan ja teknisiin kysymyksiin, mutta otetaanko niiss{\"a} huomioon demokratian ja politiikan mahdollisuuksia?",
author = "Emilia Palonen",
year = "2012",
month = "12",
language = "suomi",
volume = "2012",
pages = "58--67",
journal = "Futura",
issn = "0785-5494",
publisher = "Tulevaisuuden tutkimuksen seura",
number = "4",

}

Palonen, E 2012, 'Lähidemokratian tulevaisuus', Futura, vol. 2012, no. 4, pp. 58-67.

Lähidemokratian tulevaisuus. / Palonen, Emilia.

In: Futura, Vol. 2012, No. 4, 12.2012, p. 58-67.

Research output: Contribution to journalArticleScientific

TY - JOUR

T1 - Lähidemokratian tulevaisuus

AU - Palonen, Emilia

PY - 2012/12

Y1 - 2012/12

N2 - Metropoleille tyypillistä on asukkaiden keskittyminen tiiviisiin rykelmiin, asuinalueiden ja etnis-sosiaalisten ryhmien moninaisuus, erilaisten sääntöjen ja järjestelmien vierekkäisyys ja päällekkäisyys. Hallinnon eri tasojen samanaikaisuus on olennaista metropolille. Sitä ohjaava demokratia on järjestetty eri alueilla eri tavoin. Tämä artikkeli johdattaa lukijan tulevaisuuden demokratiatiloihin metropolissa. Tulevaisuuden skenaariot perustuvat selvityksen alla oleviin malleihin tai visioihin, joista erityisesti Suomessa keskustellaan. Keskustelut liittyvät paikalliseen palveluntarjontaan ja teknisiin kysymyksiin, mutta otetaanko niissä huomioon demokratian ja politiikan mahdollisuuksia?

AB - Metropoleille tyypillistä on asukkaiden keskittyminen tiiviisiin rykelmiin, asuinalueiden ja etnis-sosiaalisten ryhmien moninaisuus, erilaisten sääntöjen ja järjestelmien vierekkäisyys ja päällekkäisyys. Hallinnon eri tasojen samanaikaisuus on olennaista metropolille. Sitä ohjaava demokratia on järjestetty eri alueilla eri tavoin. Tämä artikkeli johdattaa lukijan tulevaisuuden demokratiatiloihin metropolissa. Tulevaisuuden skenaariot perustuvat selvityksen alla oleviin malleihin tai visioihin, joista erityisesti Suomessa keskustellaan. Keskustelut liittyvät paikalliseen palveluntarjontaan ja teknisiin kysymyksiin, mutta otetaanko niissä huomioon demokratian ja politiikan mahdollisuuksia?

M3 - Artikkeli

VL - 2012

SP - 58

EP - 67

JO - Futura

JF - Futura

SN - 0785-5494

IS - 4

ER -

Palonen E. Lähidemokratian tulevaisuus. Futura. 2012 Dec;2012(4):58-67.