Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen

Research output: Book/ReportBook

Abstract

Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys venäjän kielen rakenteesta ja sen tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti venäjän kielen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, mutta se voi avata uusia näkökulmia myös niille, jotka opiskelevat venäjän kieltä lähinnä käytännön tarpeita silmällä pitäen. Äännejärjestelmän ja kieliopin lisäksi kirjassa esitellään venäjän kielen historiaa, sananmuodostusta, semantiikkaa, pragmatiikkaa, tyylioppia, puhekieltä ja murteita. Kaikki keskeiset käsitteet annetaan sekä suomen että venäjän kielellä. Koska kirjan tarkoituksena on toimia myös hakuteoksena, on loppuun liitetty aihepiireittäin luokiteltu kirjallisuusluettelo, suomalaisten ja venäläisten termien hakemistot, henkilöhakemisto, translitterointiohjeet ja venäjän kieleen liittyviä Internet-osoitteita.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherFinn Lectura
Number of pages409
ISBN (Print)978-951-792-115-2, 951-792-115-2
Publication statusPublished - 2002
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Fields of Science

  • 6121 Languages

Cite this

@book{dc44ce9dac554d9792e36cc7b27b6784,
title = "Johdatus ven{\"a}j{\"a}n kieleen ja sen tutkimukseen",
abstract = "Johdatus ven{\"a}j{\"a}n kieleen ja sen tutkimukseen on ensimm{\"a}inen suomenkielinen yleisesitys ven{\"a}j{\"a}n kielen rakenteesta ja sen tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti ven{\"a}j{\"a}n kielen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, mutta se voi avata uusia n{\"a}k{\"o}kulmia my{\"o}s niille, jotka opiskelevat ven{\"a}j{\"a}n kielt{\"a} l{\"a}hinn{\"a} k{\"a}yt{\"a}nn{\"o}n tarpeita silm{\"a}ll{\"a} pit{\"a}en. {\"A}{\"a}nnej{\"a}rjestelm{\"a}n ja kieliopin lis{\"a}ksi kirjassa esitell{\"a}{\"a}n ven{\"a}j{\"a}n kielen historiaa, sananmuodostusta, semantiikkaa, pragmatiikkaa, tyylioppia, puhekielt{\"a} ja murteita. Kaikki keskeiset k{\"a}sitteet annetaan sek{\"a} suomen ett{\"a} ven{\"a}j{\"a}n kielell{\"a}. Koska kirjan tarkoituksena on toimia my{\"o}s hakuteoksena, on loppuun liitetty aihepiireitt{\"a}in luokiteltu kirjallisuusluettelo, suomalaisten ja ven{\"a}l{\"a}isten termien hakemistot, henkil{\"o}hakemisto, translitterointiohjeet ja ven{\"a}j{\"a}n kieleen liittyvi{\"a} Internet-osoitteita.",
keywords = "6121 Kielitieteet, Russian language, linguistics",
author = "Nikunlassi, {Ahti Olavi}",
year = "2002",
language = "suomi",
isbn = "978-951-792-115-2",
publisher = "Finn Lectura",
address = "Suomi",

}

Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen. / Nikunlassi, Ahti Olavi.

Helsinki : Finn Lectura, 2002. 409 p.

Research output: Book/ReportBook

TY - BOOK

T1 - Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen

AU - Nikunlassi, Ahti Olavi

PY - 2002

Y1 - 2002

N2 - Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys venäjän kielen rakenteesta ja sen tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti venäjän kielen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, mutta se voi avata uusia näkökulmia myös niille, jotka opiskelevat venäjän kieltä lähinnä käytännön tarpeita silmällä pitäen. Äännejärjestelmän ja kieliopin lisäksi kirjassa esitellään venäjän kielen historiaa, sananmuodostusta, semantiikkaa, pragmatiikkaa, tyylioppia, puhekieltä ja murteita. Kaikki keskeiset käsitteet annetaan sekä suomen että venäjän kielellä. Koska kirjan tarkoituksena on toimia myös hakuteoksena, on loppuun liitetty aihepiireittäin luokiteltu kirjallisuusluettelo, suomalaisten ja venäläisten termien hakemistot, henkilöhakemisto, translitterointiohjeet ja venäjän kieleen liittyviä Internet-osoitteita.

AB - Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys venäjän kielen rakenteesta ja sen tutkimuksesta. Kirja on tarkoitettu ensisijaisesti venäjän kielen opiskelijoille, opettajille ja tutkijoille, mutta se voi avata uusia näkökulmia myös niille, jotka opiskelevat venäjän kieltä lähinnä käytännön tarpeita silmällä pitäen. Äännejärjestelmän ja kieliopin lisäksi kirjassa esitellään venäjän kielen historiaa, sananmuodostusta, semantiikkaa, pragmatiikkaa, tyylioppia, puhekieltä ja murteita. Kaikki keskeiset käsitteet annetaan sekä suomen että venäjän kielellä. Koska kirjan tarkoituksena on toimia myös hakuteoksena, on loppuun liitetty aihepiireittäin luokiteltu kirjallisuusluettelo, suomalaisten ja venäläisten termien hakemistot, henkilöhakemisto, translitterointiohjeet ja venäjän kieleen liittyviä Internet-osoitteita.

KW - 6121 Kielitieteet

KW - Russian language

KW - linguistics

M3 - Kirja

SN - 978-951-792-115-2

SN - 951-792-115-2

BT - Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen

PB - Finn Lectura

CY - Helsinki

ER -

Nikunlassi AO. Johdatus venäjän kieleen ja sen tutkimukseen. Helsinki: Finn Lectura, 2002. 409 p.