Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA)

Erkko Sointu, Kristiina Lappalainen, Risto Hotulainen, Matti Kuorelahti, Vesa Närhi, Mathew C. Lambert, Hannu Savolainen

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunne-elämän arviointiin sekä arviointipohjaiseen näyttöön
perustuvaan tukemiseen tarvitaan tutkittuja ja Suomessa toimivaksi todettuja arviointivälineitä.
Tässä artikkelissa esitellään lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiin
tarkoitettua arviointiväline Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA), joka
eroaa perinteisestä ongelmakeskeisestä arvioinnista ilmaisemalla kaikki lasta ja nuorta koskevat väittämät myönteisesti. KTVA soveltuu niin peruskoulussa kuin toisella asteellakin käytettäväksi. Lokakuussa 2018 julkaistavan KTVA-kirja perustuu Suomessa vuosina 2007–2017 tehtyyn tutkimukseen.
Lisäksi lapsi tai nuori itse ja huoltajat voivat arvioida lapsen tai nuoren vahvuuksia tämän välineen
avulla.
Original languageFinnish
JournalEriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto
Volume2018
Issue number2
Pages (from-to)19-22
Number of pages4
ISSN1458-1841
Publication statusPublished - 2018
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fields of Science

  • 516 Educational sciences

Cite this

Sointu, E., Lappalainen, K., Hotulainen, R., Kuorelahti, M., Närhi, V., Lambert, M. C., & Savolainen, H. (2018). Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA). EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto, 2018(2), 19-22.
Sointu, Erkko ; Lappalainen, Kristiina ; Hotulainen, Risto ; Kuorelahti, Matti ; Närhi, Vesa ; Lambert, Mathew C. ; Savolainen, Hannu. / Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA). In: EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto. 2018 ; Vol. 2018, No. 2. pp. 19-22.
@article{2eb39691611a4f79ad9e66db409f0d40,
title = "K{\"a}ytt{\"a}ytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiv{\"a}line (KTVA)",
abstract = "Lasten ja nuorten k{\"a}ytt{\"a}ytymisen ja tunne-el{\"a}m{\"a}n arviointiin sek{\"a} arviointipohjaiseen n{\"a}ytt{\"o}{\"o}nperustuvaan tukemiseen tarvitaan tutkittuja ja Suomessa toimivaksi todettuja arviointiv{\"a}lineit{\"a}.T{\"a}ss{\"a} artikkelissa esitell{\"a}{\"a}n lasten ja nuorten k{\"a}ytt{\"a}ytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiintarkoitettua arviointiv{\"a}line K{\"a}ytt{\"a}ytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiv{\"a}line (KTVA), jokaeroaa perinteisest{\"a} ongelmakeskeisest{\"a} arvioinnista ilmaisemalla kaikki lasta ja nuorta koskevat v{\"a}itt{\"a}m{\"a}t my{\"o}nteisesti. KTVA soveltuu niin peruskoulussa kuin toisella asteellakin k{\"a}ytett{\"a}v{\"a}ksi. Lokakuussa 2018 julkaistavan KTVA-kirja perustuu Suomessa vuosina 2007–2017 tehtyyn tutkimukseen.Lis{\"a}ksi lapsi tai nuori itse ja huoltajat voivat arvioida lapsen tai nuoren vahvuuksia t{\"a}m{\"a}n v{\"a}lineenavulla.",
keywords = "516 Kasvatustieteet",
author = "Erkko Sointu and Kristiina Lappalainen and Risto Hotulainen and Matti Kuorelahti and Vesa N{\"a}rhi and Lambert, {Mathew C.} and Hannu Savolainen",
year = "2018",
language = "suomi",
volume = "2018",
pages = "19--22",
journal = "EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelm{\"a}tieto",
issn = "1458-1841",
publisher = "Jyv{\"a}skyl{\"a}n yliopisto",
number = "2",

}

Sointu, E, Lappalainen, K, Hotulainen, R, Kuorelahti, M, Närhi, V, Lambert, MC & Savolainen, H 2018, 'Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA)', EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto, vol. 2018, no. 2, pp. 19-22.

Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA). / Sointu, Erkko; Lappalainen, Kristiina; Hotulainen, Risto; Kuorelahti, Matti; Närhi, Vesa; Lambert, Mathew C.; Savolainen, Hannu.

In: EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto, Vol. 2018, No. 2, 2018, p. 19-22.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA)

AU - Sointu, Erkko

AU - Lappalainen, Kristiina

AU - Hotulainen, Risto

AU - Kuorelahti, Matti

AU - Närhi, Vesa

AU - Lambert, Mathew C.

AU - Savolainen, Hannu

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunne-elämän arviointiin sekä arviointipohjaiseen näyttöönperustuvaan tukemiseen tarvitaan tutkittuja ja Suomessa toimivaksi todettuja arviointivälineitä.Tässä artikkelissa esitellään lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiintarkoitettua arviointiväline Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA), jokaeroaa perinteisestä ongelmakeskeisestä arvioinnista ilmaisemalla kaikki lasta ja nuorta koskevat väittämät myönteisesti. KTVA soveltuu niin peruskoulussa kuin toisella asteellakin käytettäväksi. Lokakuussa 2018 julkaistavan KTVA-kirja perustuu Suomessa vuosina 2007–2017 tehtyyn tutkimukseen.Lisäksi lapsi tai nuori itse ja huoltajat voivat arvioida lapsen tai nuoren vahvuuksia tämän välineenavulla.

AB - Lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunne-elämän arviointiin sekä arviointipohjaiseen näyttöönperustuvaan tukemiseen tarvitaan tutkittuja ja Suomessa toimivaksi todettuja arviointivälineitä.Tässä artikkelissa esitellään lasten ja nuorten käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiintarkoitettua arviointiväline Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA), jokaeroaa perinteisestä ongelmakeskeisestä arvioinnista ilmaisemalla kaikki lasta ja nuorta koskevat väittämät myönteisesti. KTVA soveltuu niin peruskoulussa kuin toisella asteellakin käytettäväksi. Lokakuussa 2018 julkaistavan KTVA-kirja perustuu Suomessa vuosina 2007–2017 tehtyyn tutkimukseen.Lisäksi lapsi tai nuori itse ja huoltajat voivat arvioida lapsen tai nuoren vahvuuksia tämän välineenavulla.

KW - 516 Kasvatustieteet

M3 - Artikkeli

VL - 2018

SP - 19

EP - 22

JO - EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto

JF - EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto

SN - 1458-1841

IS - 2

ER -

Sointu E, Lappalainen K, Hotulainen R, Kuorelahti M, Närhi V, Lambert MC et al. Käyttäytymisen ja tunteiden vahvuuksien arviointiväline (KTVA). EriKa : Erityisopetuksen tutkimus- ja menetelmätieto. 2018;2018(2):19-22.