Lähetin loppupeli

Research output: Non-textual formArtefactSolo art productionpeer-review

Abstract

Hyinen tuulahdus käy läpi venäläisen sienimetsän ja tuntuu viileänä viima­na Kremlin neuvotteluhuoneissakin. Suurlähettiläs Lauri Suominen ei kuitenkaan vähästä hätkähdä, sillä Venäjän ja EU:n suh­teet ovat pitkään olleet jännitteiset. Häntä kiinnostavat vain tosiasiat, vaikka presidentti Ivanovin noustua Venäjällä valtaan ovat joidenkin suomalaispoliitikkojen kuvitelmat ryöstäytymässä valloilleen.
Suominen joutuu haasteiden eteen myös yksityiselämässään. Valintoja ja vapautta on paljon, niin rakkaudessa kuin politiikassa, mutta pelin siirrot eivät välttämättä seuraa hänen tahtoaan. Edes läheisimmät ihmiset eivät elä hänen mielikuviensa mukaisesti. Onko diplomaattinen koskemattomuus muuttumassa kosmiseksi yksinäisyydeksi?
Omalla tahollaan ulkoministeri Teemu Nordström on päättänyt toimia Suomen hy­väksi, tuli mitä tuli. Koska fyysinen kunto on edellytys henkiselle suorituskyvylle, Nord­ström sukeltaa uimahallissa kauhomiensa kilometrien jälkeen suin päin myös kylmä­altaan jäiseen veteen. Velttoilevan kansan ja alisuoriutuvien virkamiesten edessä hän tulisi ilmentämään lujuutta ja tahtoa. Aina.
Lähetin loppupeli on hyytävä kuvitelma tulevaisuudesta, joka voisi olla vain pienen askeleen päässä nykyisyydestä. Samalla romaani luo inhimillisen katseen modernien suomalaisten elämään kansainvälisten valta­ rakenteiden murroksessa.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherTeos
Publication statusPublished - 9 Aug 2016
MoE publication typeF1 Published independent work of art

Fields of Science

  • 517 Political science

Cite this

Kivinen, M. (Author). (2016). Lähetin loppupeli. Artefact, Helsinki: Teos.
@misc{41e3b09e9a614f81ba501688c4829243,
title = "L{\"a}hetin loppupeli",
abstract = "Hyinen tuulahdus k{\"a}y l{\"a}pi ven{\"a}l{\"a}isen sienimets{\"a}n ja tuntuu viile{\"a}n{\"a} viima­na Kremlin neuvotteluhuoneissakin. Suurl{\"a}hettil{\"a}s Lauri Suominen ei kuitenkaan v{\"a}h{\"a}st{\"a} h{\"a}tk{\"a}hd{\"a}, sill{\"a} Ven{\"a}j{\"a}n ja EU:n suh­teet ovat pitk{\"a}{\"a}n olleet j{\"a}nnitteiset. H{\"a}nt{\"a} kiinnostavat vain tosiasiat, vaikka presidentti Ivanovin noustua Ven{\"a}j{\"a}ll{\"a} valtaan ovat joidenkin suomalaispoliitikkojen kuvitelmat ry{\"o}st{\"a}ytym{\"a}ss{\"a} valloilleen.Suominen joutuu haasteiden eteen my{\"o}s yksityisel{\"a}m{\"a}ss{\"a}{\"a}n. Valintoja ja vapautta on paljon, niin rakkaudessa kuin politiikassa, mutta pelin siirrot eiv{\"a}t v{\"a}ltt{\"a}m{\"a}tt{\"a} seuraa h{\"a}nen tahtoaan. Edes l{\"a}heisimm{\"a}t ihmiset eiv{\"a}t el{\"a} h{\"a}nen mielikuviensa mukaisesti. Onko diplomaattinen koskemattomuus muuttumassa kosmiseksi yksin{\"a}isyydeksi?Omalla tahollaan ulkoministeri Teemu Nordstr{\"o}m on p{\"a}{\"a}tt{\"a}nyt toimia Suomen hy­v{\"a}ksi, tuli mit{\"a} tuli. Koska fyysinen kunto on edellytys henkiselle suorituskyvylle, Nord­str{\"o}m sukeltaa uimahallissa kauhomiensa kilometrien j{\"a}lkeen suin p{\"a}in my{\"o}s kylm{\"a}­altaan j{\"a}iseen veteen. Velttoilevan kansan ja alisuoriutuvien virkamiesten edess{\"a} h{\"a}n tulisi ilment{\"a}m{\"a}{\"a}n lujuutta ja tahtoa. Aina.L{\"a}hetin loppupeli on hyyt{\"a}v{\"a} kuvitelma tulevaisuudesta, joka voisi olla vain pienen askeleen p{\"a}{\"a}ss{\"a} nykyisyydest{\"a}. Samalla romaani luo inhimillisen katseen modernien suomalaisten el{\"a}m{\"a}{\"a}n kansainv{\"a}listen valta­ rakenteiden murroksessa.",
keywords = "517 Valtio-oppi, hallintotiede",
author = "Markku Kivinen",
note = "ISBN: 9789518516968",
year = "2016",
month = "8",
day = "9",
language = "suomi",
publisher = "Teos",
address = "Suomi",

}

Kivinen, M, Lähetin loppupeli, 2016, Artefact, Teos, Helsinki.
Lähetin loppupeli. Kivinen, Markku (Author). 2016. Helsinki : Teos.

Research output: Non-textual formArtefactSolo art productionpeer-review

TY - ADVS

T1 - Lähetin loppupeli

AU - Kivinen, Markku

N1 - ISBN: 9789518516968

PY - 2016/8/9

Y1 - 2016/8/9

N2 - Hyinen tuulahdus käy läpi venäläisen sienimetsän ja tuntuu viileänä viima­na Kremlin neuvotteluhuoneissakin. Suurlähettiläs Lauri Suominen ei kuitenkaan vähästä hätkähdä, sillä Venäjän ja EU:n suh­teet ovat pitkään olleet jännitteiset. Häntä kiinnostavat vain tosiasiat, vaikka presidentti Ivanovin noustua Venäjällä valtaan ovat joidenkin suomalaispoliitikkojen kuvitelmat ryöstäytymässä valloilleen.Suominen joutuu haasteiden eteen myös yksityiselämässään. Valintoja ja vapautta on paljon, niin rakkaudessa kuin politiikassa, mutta pelin siirrot eivät välttämättä seuraa hänen tahtoaan. Edes läheisimmät ihmiset eivät elä hänen mielikuviensa mukaisesti. Onko diplomaattinen koskemattomuus muuttumassa kosmiseksi yksinäisyydeksi?Omalla tahollaan ulkoministeri Teemu Nordström on päättänyt toimia Suomen hy­väksi, tuli mitä tuli. Koska fyysinen kunto on edellytys henkiselle suorituskyvylle, Nord­ström sukeltaa uimahallissa kauhomiensa kilometrien jälkeen suin päin myös kylmä­altaan jäiseen veteen. Velttoilevan kansan ja alisuoriutuvien virkamiesten edessä hän tulisi ilmentämään lujuutta ja tahtoa. Aina.Lähetin loppupeli on hyytävä kuvitelma tulevaisuudesta, joka voisi olla vain pienen askeleen päässä nykyisyydestä. Samalla romaani luo inhimillisen katseen modernien suomalaisten elämään kansainvälisten valta­ rakenteiden murroksessa.

AB - Hyinen tuulahdus käy läpi venäläisen sienimetsän ja tuntuu viileänä viima­na Kremlin neuvotteluhuoneissakin. Suurlähettiläs Lauri Suominen ei kuitenkaan vähästä hätkähdä, sillä Venäjän ja EU:n suh­teet ovat pitkään olleet jännitteiset. Häntä kiinnostavat vain tosiasiat, vaikka presidentti Ivanovin noustua Venäjällä valtaan ovat joidenkin suomalaispoliitikkojen kuvitelmat ryöstäytymässä valloilleen.Suominen joutuu haasteiden eteen myös yksityiselämässään. Valintoja ja vapautta on paljon, niin rakkaudessa kuin politiikassa, mutta pelin siirrot eivät välttämättä seuraa hänen tahtoaan. Edes läheisimmät ihmiset eivät elä hänen mielikuviensa mukaisesti. Onko diplomaattinen koskemattomuus muuttumassa kosmiseksi yksinäisyydeksi?Omalla tahollaan ulkoministeri Teemu Nordström on päättänyt toimia Suomen hy­väksi, tuli mitä tuli. Koska fyysinen kunto on edellytys henkiselle suorituskyvylle, Nord­ström sukeltaa uimahallissa kauhomiensa kilometrien jälkeen suin päin myös kylmä­altaan jäiseen veteen. Velttoilevan kansan ja alisuoriutuvien virkamiesten edessä hän tulisi ilmentämään lujuutta ja tahtoa. Aina.Lähetin loppupeli on hyytävä kuvitelma tulevaisuudesta, joka voisi olla vain pienen askeleen päässä nykyisyydestä. Samalla romaani luo inhimillisen katseen modernien suomalaisten elämään kansainvälisten valta­ rakenteiden murroksessa.

KW - 517 Valtio-oppi, hallintotiede

UR - http://www.teos.fi/kirjat/kaikki/2016-syksy/l%C3%A4hetin-loppupeli.html

M3 - Taideteos

PB - Teos

CY - Helsinki

ER -

Kivinen M (Author). Lähetin loppupeli Helsinki: Teos. 2016.