Activities per year
Abstract
Uudistetut pohjoismaiset ravitsemussuositukset yhdistävät ympäristövaikutukset viimeisimpään tutkimusnäyttöön ravinnon ja terveyden välisistä yhteyksistä ja luovat pohjan kansallisten suositustemme päivittämiselle. Suosituksen asettaminen edellyttää korkealaatuisiin tieteellisiin tutkimuksiin pohjaavaa johdonmukaista tutkimusnäyttöä eri tutkimusasetelmista ja laajaa asiantuntemusta näytön asteen arvioimiseksi. Ravintoaineille pyritään määrittämään sekä keskimääräinen tarve että suositeltava saanti, joka ylläpitää hyvän ravitsemustilan lähes koko terveellä väestöllä. Ruokasuositukset asetetaan ensisijaisesti terveysvaikutusten pohjalta mutta huomioiden ympäristövaikutukset. Ravitsemussuositukset tarjoavat perustan kansanterveyden edistämiselle, terveyspalveluiden ja tutkimuksen kohdentamiseen, ruokapalveluille, koulutukselle ja elintarviketeollisuudelle.
Original language | Finnish |
---|---|
Journal | Duodecim |
Volume | 139 |
Issue number | 18 |
Pages (from-to) | 1485-1492 |
Number of pages | 8 |
ISSN | 0012-7183 |
Publication status | Published - 2023 |
MoE publication type | A2 Review article in a scientific journal |
Bibliographical note
Teema : ravitsemus.Fields of Science
- 3143 Nutrition
Activities
- 1 Invited talk
-
Kuka hyötyy vitamiinilisistä, esitelmä Studia Medicinassa
Erkkola, M. (Speaker)
20 Nov 2024Activity: Talk or presentation types › Invited talk