Myötätunto ehkäisee uupumusta kuudella tavalla

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Abstract

Uuvuttava työstressi on yhä yleisempää. Regus Groupin 15 maata ja 1 000 yritystä kattava From Distressed to De-Stressed -tutkimus osoittaa, että 60 prosenttia työntekijöistä ympäri maailman kokee stressitasonsa olevan kohoamassa. Suomessa arviolta joka neljäs kokee työstressiä.

Yksi tärkeä ja usein liian pehmeänä tai toissijaisena ajateltu keino ehkäistä työuupumusta – ja ylipäänsä työn kuormitusta – on myötätunto. Myötätunto ei itsestään muuta yksitoikkoista työtä monipuoliseksi ja haastavaksi tai järjestä kalenteria hallittavaksi ja hengittäväksi. Se kuitenkin auttaa näiden ongelmien näkemisessä ja niihin puuttumisessa. Lisäksi myötätunto auttaa pureutumaan vain olosuhteiden korjaamista syvemmälle synnyttäen paitsi kestäviä työn voimavaroja, myös aitoa työn iloa. Myötätunnolla on väliä liiallisen työkuormituksen ehkäisyssä erityisesti kuudesta syystä:
Original languageFinnish
JournalTelma
Issue number4/2017
Number of pages2
ISSN1797-2841
Publication statusPublished - 29 Nov 2017
MoE publication typeD1 Article in a trade journal

Fields of Science

  • 512 Business and Management
  • 515 Psychology
  • 5144 Social psychology

Cite this

@article{bd1d0f3b33194bffb07f3880385f7719,
title = "My{\"o}t{\"a}tunto ehk{\"a}isee uupumusta kuudella tavalla",
abstract = "Uuvuttava ty{\"o}stressi on yh{\"a} yleisemp{\"a}{\"a}. Regus Groupin 15 maata ja 1 000 yrityst{\"a} kattava From Distressed to De-Stressed -tutkimus osoittaa, ett{\"a} 60 prosenttia ty{\"o}ntekij{\"o}ist{\"a} ymp{\"a}ri maailman kokee stressitasonsa olevan kohoamassa. Suomessa arviolta joka nelj{\"a}s kokee ty{\"o}stressi{\"a}.Yksi t{\"a}rke{\"a} ja usein liian pehme{\"a}n{\"a} tai toissijaisena ajateltu keino ehk{\"a}ist{\"a} ty{\"o}uupumusta – ja ylip{\"a}{\"a}ns{\"a} ty{\"o}n kuormitusta – on my{\"o}t{\"a}tunto. My{\"o}t{\"a}tunto ei itsest{\"a}{\"a}n muuta yksitoikkoista ty{\"o}t{\"a} monipuoliseksi ja haastavaksi tai j{\"a}rjest{\"a} kalenteria hallittavaksi ja hengitt{\"a}v{\"a}ksi. Se kuitenkin auttaa n{\"a}iden ongelmien n{\"a}kemisess{\"a} ja niihin puuttumisessa. Lis{\"a}ksi my{\"o}t{\"a}tunto auttaa pureutumaan vain olosuhteiden korjaamista syvemm{\"a}lle synnytt{\"a}en paitsi kest{\"a}vi{\"a} ty{\"o}n voimavaroja, my{\"o}s aitoa ty{\"o}n iloa. My{\"o}t{\"a}tunnolla on v{\"a}li{\"a} liiallisen ty{\"o}kuormituksen ehk{\"a}isyss{\"a} erityisesti kuudesta syyst{\"a}:",
keywords = "512 Liiketaloustiede, 515 Psykologia, 5144 Sosiaalipsykologia",
author = "Paakkanen, {Miia Annika}",
year = "2017",
month = "11",
day = "29",
language = "suomi",
journal = "Telma",
issn = "1797-2841",
publisher = "Ty{\"o}turvallisuuskeskus TTK ja Ty{\"o}suojelurahasto TSR",
number = "4/2017",

}

Myötätunto ehkäisee uupumusta kuudella tavalla. / Paakkanen, Miia Annika.

In: Telma, No. 4/2017, 29.11.2017.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

TY - JOUR

T1 - Myötätunto ehkäisee uupumusta kuudella tavalla

AU - Paakkanen, Miia Annika

PY - 2017/11/29

Y1 - 2017/11/29

N2 - Uuvuttava työstressi on yhä yleisempää. Regus Groupin 15 maata ja 1 000 yritystä kattava From Distressed to De-Stressed -tutkimus osoittaa, että 60 prosenttia työntekijöistä ympäri maailman kokee stressitasonsa olevan kohoamassa. Suomessa arviolta joka neljäs kokee työstressiä.Yksi tärkeä ja usein liian pehmeänä tai toissijaisena ajateltu keino ehkäistä työuupumusta – ja ylipäänsä työn kuormitusta – on myötätunto. Myötätunto ei itsestään muuta yksitoikkoista työtä monipuoliseksi ja haastavaksi tai järjestä kalenteria hallittavaksi ja hengittäväksi. Se kuitenkin auttaa näiden ongelmien näkemisessä ja niihin puuttumisessa. Lisäksi myötätunto auttaa pureutumaan vain olosuhteiden korjaamista syvemmälle synnyttäen paitsi kestäviä työn voimavaroja, myös aitoa työn iloa. Myötätunnolla on väliä liiallisen työkuormituksen ehkäisyssä erityisesti kuudesta syystä:

AB - Uuvuttava työstressi on yhä yleisempää. Regus Groupin 15 maata ja 1 000 yritystä kattava From Distressed to De-Stressed -tutkimus osoittaa, että 60 prosenttia työntekijöistä ympäri maailman kokee stressitasonsa olevan kohoamassa. Suomessa arviolta joka neljäs kokee työstressiä.Yksi tärkeä ja usein liian pehmeänä tai toissijaisena ajateltu keino ehkäistä työuupumusta – ja ylipäänsä työn kuormitusta – on myötätunto. Myötätunto ei itsestään muuta yksitoikkoista työtä monipuoliseksi ja haastavaksi tai järjestä kalenteria hallittavaksi ja hengittäväksi. Se kuitenkin auttaa näiden ongelmien näkemisessä ja niihin puuttumisessa. Lisäksi myötätunto auttaa pureutumaan vain olosuhteiden korjaamista syvemmälle synnyttäen paitsi kestäviä työn voimavaroja, myös aitoa työn iloa. Myötätunnolla on väliä liiallisen työkuormituksen ehkäisyssä erityisesti kuudesta syystä:

KW - 512 Liiketaloustiede

KW - 515 Psykologia

KW - 5144 Sosiaalipsykologia

M3 - Artikkeli

JO - Telma

JF - Telma

SN - 1797-2841

IS - 4/2017

ER -