Rauhankone: tekoälytutkijan testamentti

Research output: Book/ReportBookScientific

Abstract

Maailmanrauha on utopia, josta kaikki haaveilevat mutta johon kukaan ei oikein usko. Ihminen on ladattu tunteilla. Neuvottelutilanteissa kielimuuri kärjistää kriisin, kun ihmiset tarkoittavat samoilla sanoilla eri asioita tai puhuvat samasta asiasta eri sanoilla.

Syvästi henkilökohtaisessa teoksessaan Timo Honkela hahmottelee idean Rauhankoneesta, joka auttaisi ihmiskuntaa rauhanomaisemman maailman luomisessa. Rauhankone perustuu tekoälyyn, koneoppimiseen ja muihin kehitettäviin teknologisiin menetelmiin. Sen perimmäisenä tavoitteena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä, taltuttaa tunnemyrskyjä yhteisöissä ja edistää oikeudenmukaisuutta teknologian avulla.

Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherGaudeamus
Number of pages285
ISBN (Print)9789524954389
Publication statusPublished - 2017
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Fields of Science

  • 6121 Languages
  • 113 Computer and information sciences
  • 515 Psychology
  • 5141 Sociology
  • 6162 Cognitive science

Cite this

Honkela, Timo . / Rauhankone : tekoälytutkijan testamentti. Helsinki : Gaudeamus, 2017. 285 p.
@book{608aaf7ed4f541e58c9988b0835354ca,
title = "Rauhankone: teko{\"a}lytutkijan testamentti",
abstract = "Maailmanrauha on utopia, josta kaikki haaveilevat mutta johon kukaan ei oikein usko. Ihminen on ladattu tunteilla. Neuvottelutilanteissa kielimuuri k{\"a}rjist{\"a}{\"a} kriisin, kun ihmiset tarkoittavat samoilla sanoilla eri asioita tai puhuvat samasta asiasta eri sanoilla.Syv{\"a}sti henkil{\"o}kohtaisessa teoksessaan Timo Honkela hahmottelee idean Rauhankoneesta, joka auttaisi ihmiskuntaa rauhanomaisemman maailman luomisessa. Rauhankone perustuu teko{\"a}lyyn, koneoppimiseen ja muihin kehitett{\"a}viin teknologisiin menetelmiin. Sen perimm{\"a}isen{\"a} tavoitteena on lis{\"a}t{\"a} ihmisten v{\"a}list{\"a} ymm{\"a}rryst{\"a}, taltuttaa tunnemyrskyj{\"a} yhteis{\"o}iss{\"a} ja edist{\"a}{\"a} oikeudenmukaisuutta teknologian avulla.Teko{\"a}ly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava {\"a}{\"a}rimm{\"a}inen paha. P{\"a}invastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yl{\"a}puolelle. L{\"a}hestym{\"a}ss{\"a} on viisaiden koneiden aika.",
keywords = "6121 Kielitieteet, 113 Tietojenk{\"a}sittely- ja informaatiotieteet, 515 Psykologia, 5141 Sosiologia, 6162 Kognitiotiede",
author = "Timo Honkela",
year = "2017",
language = "suomi",
isbn = "9789524954389",
publisher = "Gaudeamus",
address = "Suomi",

}

Rauhankone : tekoälytutkijan testamentti. / Honkela, Timo .

Helsinki : Gaudeamus, 2017. 285 p.

Research output: Book/ReportBookScientific

TY - BOOK

T1 - Rauhankone

T2 - tekoälytutkijan testamentti

AU - Honkela, Timo

PY - 2017

Y1 - 2017

N2 - Maailmanrauha on utopia, josta kaikki haaveilevat mutta johon kukaan ei oikein usko. Ihminen on ladattu tunteilla. Neuvottelutilanteissa kielimuuri kärjistää kriisin, kun ihmiset tarkoittavat samoilla sanoilla eri asioita tai puhuvat samasta asiasta eri sanoilla.Syvästi henkilökohtaisessa teoksessaan Timo Honkela hahmottelee idean Rauhankoneesta, joka auttaisi ihmiskuntaa rauhanomaisemman maailman luomisessa. Rauhankone perustuu tekoälyyn, koneoppimiseen ja muihin kehitettäviin teknologisiin menetelmiin. Sen perimmäisenä tavoitteena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä, taltuttaa tunnemyrskyjä yhteisöissä ja edistää oikeudenmukaisuutta teknologian avulla.Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika.

AB - Maailmanrauha on utopia, josta kaikki haaveilevat mutta johon kukaan ei oikein usko. Ihminen on ladattu tunteilla. Neuvottelutilanteissa kielimuuri kärjistää kriisin, kun ihmiset tarkoittavat samoilla sanoilla eri asioita tai puhuvat samasta asiasta eri sanoilla.Syvästi henkilökohtaisessa teoksessaan Timo Honkela hahmottelee idean Rauhankoneesta, joka auttaisi ihmiskuntaa rauhanomaisemman maailman luomisessa. Rauhankone perustuu tekoälyyn, koneoppimiseen ja muihin kehitettäviin teknologisiin menetelmiin. Sen perimmäisenä tavoitteena on lisätä ihmisten välistä ymmärrystä, taltuttaa tunnemyrskyjä yhteisöissä ja edistää oikeudenmukaisuutta teknologian avulla.Tekoäly ei ole tieteiselokuvien kaiken tuhoava äärimmäinen paha. Päinvastoin se tuo toivon paremmasta. Rauhankoneiden avulla ihminen voi nousta tietoisen ajattelun rajoitusten yläpuolelle. Lähestymässä on viisaiden koneiden aika.

KW - 6121 Kielitieteet

KW - 113 Tietojenkäsittely- ja informaatiotieteet

KW - 515 Psykologia

KW - 5141 Sosiologia

KW - 6162 Kognitiotiede

M3 - Kirja

SN - 9789524954389

BT - Rauhankone

PB - Gaudeamus

CY - Helsinki

ER -

Honkela T. Rauhankone: tekoälytutkijan testamentti. Helsinki: Gaudeamus, 2017. 285 p.