Siirtolaisuus ja pakkosiirtolaisuus muinaisessa Lähi-idässä

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

Abstract

Turvattomuus, paremman toimeentulon tavoittelu ja valtioiden harjoittamat pakkosiirrot ovat vuosituhansien ajan saaneet ihmiset muuttamaan kauas kotiseuduiltaan. Lähi-idän alueelta kirjallisia lähteitä siirtolaisuudesta on tuhansien vuosien takaa, sillä savitauluille kirjoitetut nuolenpäätekstit ovat kestäneet erinomaisesti aikaa. Erityisen runsasta aineisto on ensimmäiseltä vuosituhannelta ennen ajanlaskun alkua. Tällöin suurvaltojen toteuttamat väestönsiirrot pakottivat ihmisiä muuttamaan alueille, joissa heidän työpanoksensa edisti valtakunnan taloudellista ja poliittista etua. Samaan aikaan ihmisiä ajoi siirtolaisuuteen toive paremmasta huomisesta. Syynä saattoi olla kotiseudulla koettu nälkä tai ammattimiehen unelma vauraasta elämästä suurkaupungissa.
Original languageFinnish
JournalLukemista Levantista
Issue number3/2018
Publication statusPublished - 2 Oct 2018
MoE publication typeE1 Popularised article, newspaper article

Fields of Science

  • 615 History and Archaeology
  • 614 Theology
  • 6121 Languages

Cite this

@article{0d2b144a64404e34a38753d30f66fc18,
title = "Siirtolaisuus ja pakkosiirtolaisuus muinaisessa L{\"a}hi-id{\"a}ss{\"a}",
abstract = "Turvattomuus, paremman toimeentulon tavoittelu ja valtioiden harjoittamat pakkosiirrot ovat vuosituhansien ajan saaneet ihmiset muuttamaan kauas kotiseuduiltaan. L{\"a}hi-id{\"a}n alueelta kirjallisia l{\"a}hteit{\"a} siirtolaisuudesta on tuhansien vuosien takaa, sill{\"a} savitauluille kirjoitetut nuolenp{\"a}{\"a}tekstit ovat kest{\"a}neet erinomaisesti aikaa. Erityisen runsasta aineisto on ensimm{\"a}iselt{\"a} vuosituhannelta ennen ajanlaskun alkua. T{\"a}ll{\"o}in suurvaltojen toteuttamat v{\"a}est{\"o}nsiirrot pakottivat ihmisi{\"a} muuttamaan alueille, joissa heid{\"a}n ty{\"o}panoksensa edisti valtakunnan taloudellista ja poliittista etua. Samaan aikaan ihmisi{\"a} ajoi siirtolaisuuteen toive paremmasta huomisesta. Syyn{\"a} saattoi olla kotiseudulla koettu n{\"a}lk{\"a} tai ammattimiehen unelma vauraasta el{\"a}m{\"a}st{\"a} suurkaupungissa.",
keywords = "615 Historia ja arkeologia, 614 Teologia, 6121 Kielitieteet",
author = "Tero Alstola",
year = "2018",
month = "10",
day = "2",
language = "suomi",
journal = "Lukemista Levantista",
publisher = "Suomen L{\"a}hi-id{\"a}n instituutti",
number = "3/2018",

}

Siirtolaisuus ja pakkosiirtolaisuus muinaisessa Lähi-idässä. / Alstola, Tero.

In: Lukemista Levantista, No. 3/2018, 02.10.2018.

Research output: Contribution to journalArticleGeneral public

TY - JOUR

T1 - Siirtolaisuus ja pakkosiirtolaisuus muinaisessa Lähi-idässä

AU - Alstola, Tero

PY - 2018/10/2

Y1 - 2018/10/2

N2 - Turvattomuus, paremman toimeentulon tavoittelu ja valtioiden harjoittamat pakkosiirrot ovat vuosituhansien ajan saaneet ihmiset muuttamaan kauas kotiseuduiltaan. Lähi-idän alueelta kirjallisia lähteitä siirtolaisuudesta on tuhansien vuosien takaa, sillä savitauluille kirjoitetut nuolenpäätekstit ovat kestäneet erinomaisesti aikaa. Erityisen runsasta aineisto on ensimmäiseltä vuosituhannelta ennen ajanlaskun alkua. Tällöin suurvaltojen toteuttamat väestönsiirrot pakottivat ihmisiä muuttamaan alueille, joissa heidän työpanoksensa edisti valtakunnan taloudellista ja poliittista etua. Samaan aikaan ihmisiä ajoi siirtolaisuuteen toive paremmasta huomisesta. Syynä saattoi olla kotiseudulla koettu nälkä tai ammattimiehen unelma vauraasta elämästä suurkaupungissa.

AB - Turvattomuus, paremman toimeentulon tavoittelu ja valtioiden harjoittamat pakkosiirrot ovat vuosituhansien ajan saaneet ihmiset muuttamaan kauas kotiseuduiltaan. Lähi-idän alueelta kirjallisia lähteitä siirtolaisuudesta on tuhansien vuosien takaa, sillä savitauluille kirjoitetut nuolenpäätekstit ovat kestäneet erinomaisesti aikaa. Erityisen runsasta aineisto on ensimmäiseltä vuosituhannelta ennen ajanlaskun alkua. Tällöin suurvaltojen toteuttamat väestönsiirrot pakottivat ihmisiä muuttamaan alueille, joissa heidän työpanoksensa edisti valtakunnan taloudellista ja poliittista etua. Samaan aikaan ihmisiä ajoi siirtolaisuuteen toive paremmasta huomisesta. Syynä saattoi olla kotiseudulla koettu nälkä tai ammattimiehen unelma vauraasta elämästä suurkaupungissa.

KW - 615 Historia ja arkeologia

KW - 614 Teologia

KW - 6121 Kielitieteet

UR - http://www.fime.fi/siirtolaisuus-ja-pakkosiirtolaisuus-muinaisessa-lahi-idassa/

M3 - Artikkeli

JO - Lukemista Levantista

JF - Lukemista Levantista

IS - 3/2018

ER -