Sukeltajan vesiluonto

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Tämä kirja on yleistajuinen johdatus vedenalaiseen luontoon. Kirjassa esitellään pääosin Suomen vesistöjä ja niissä ja niiden äärellä elävää luontoa sukeltajan näkökulmasta. Millaisia sukelluspaikkoja meillä on? Millaisia kasveja ja eläimiä niissä asustaa? Miten vesi käyttäytyy, sen liikkeet ja lämpötilat, sen vuodenajat? Mikä vaikuttaa näkyvyyteen? Miten vesistömme voivat - kuka ja mikä niitä pilaa? Miten näitä asioita voi itsekin havainnoida ja tutkia? Kirja sopii sukeltajien lisäksi kaikille vesillä liikkuville ja luonnosta kiinnostuneille lukijoille. Sitä voi hyödyntää myös oppikirjana sukellusseuran vesiluontokurssilla tai luontoillan oheislukemistona.
Original languageFinnish
PublisherSukeltajaliitto ry
Number of pages101
ISBN (Print)978-952-67884-4-9
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Cite this

Leppänen, J. J. (2014). Sukeltajan vesiluonto. Sukeltajaliitto ry.
Leppänen, Jaakko Johannes. / Sukeltajan vesiluonto. Sukeltajaliitto ry, 2014. 101 p.
@book{8be0a59c635e40319d9c397209ec40ce,
title = "Sukeltajan vesiluonto",
abstract = "T{\"a}m{\"a} kirja on yleistajuinen johdatus vedenalaiseen luontoon. Kirjassa esitell{\"a}{\"a}n p{\"a}{\"a}osin Suomen vesist{\"o}j{\"a} ja niiss{\"a} ja niiden {\"a}{\"a}rell{\"a} el{\"a}v{\"a}{\"a} luontoa sukeltajan n{\"a}k{\"o}kulmasta. Millaisia sukelluspaikkoja meill{\"a} on? Millaisia kasveja ja el{\"a}imi{\"a} niiss{\"a} asustaa? Miten vesi k{\"a}ytt{\"a}ytyy, sen liikkeet ja l{\"a}mp{\"o}tilat, sen vuodenajat? Mik{\"a} vaikuttaa n{\"a}kyvyyteen? Miten vesist{\"o}mme voivat - kuka ja mik{\"a} niit{\"a} pilaa? Miten n{\"a}it{\"a} asioita voi itsekin havainnoida ja tutkia? Kirja sopii sukeltajien lis{\"a}ksi kaikille vesill{\"a} liikkuville ja luonnosta kiinnostuneille lukijoille. Sit{\"a} voi hy{\"o}dynt{\"a}{\"a} my{\"o}s oppikirjana sukellusseuran vesiluontokurssilla tai luontoillan oheislukemistona.",
author = "Lepp{\"a}nen, {Jaakko Johannes}",
year = "2014",
language = "suomi",
isbn = "978-952-67884-4-9",
publisher = "Sukeltajaliitto ry",
address = "Suomi",

}

Leppänen, JJ 2014, Sukeltajan vesiluonto. Sukeltajaliitto ry.

Sukeltajan vesiluonto. / Leppänen, Jaakko Johannes.

Sukeltajaliitto ry, 2014. 101 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

TY - BOOK

T1 - Sukeltajan vesiluonto

AU - Leppänen, Jaakko Johannes

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Tämä kirja on yleistajuinen johdatus vedenalaiseen luontoon. Kirjassa esitellään pääosin Suomen vesistöjä ja niissä ja niiden äärellä elävää luontoa sukeltajan näkökulmasta. Millaisia sukelluspaikkoja meillä on? Millaisia kasveja ja eläimiä niissä asustaa? Miten vesi käyttäytyy, sen liikkeet ja lämpötilat, sen vuodenajat? Mikä vaikuttaa näkyvyyteen? Miten vesistömme voivat - kuka ja mikä niitä pilaa? Miten näitä asioita voi itsekin havainnoida ja tutkia? Kirja sopii sukeltajien lisäksi kaikille vesillä liikkuville ja luonnosta kiinnostuneille lukijoille. Sitä voi hyödyntää myös oppikirjana sukellusseuran vesiluontokurssilla tai luontoillan oheislukemistona.

AB - Tämä kirja on yleistajuinen johdatus vedenalaiseen luontoon. Kirjassa esitellään pääosin Suomen vesistöjä ja niissä ja niiden äärellä elävää luontoa sukeltajan näkökulmasta. Millaisia sukelluspaikkoja meillä on? Millaisia kasveja ja eläimiä niissä asustaa? Miten vesi käyttäytyy, sen liikkeet ja lämpötilat, sen vuodenajat? Mikä vaikuttaa näkyvyyteen? Miten vesistömme voivat - kuka ja mikä niitä pilaa? Miten näitä asioita voi itsekin havainnoida ja tutkia? Kirja sopii sukeltajien lisäksi kaikille vesillä liikkuville ja luonnosta kiinnostuneille lukijoille. Sitä voi hyödyntää myös oppikirjana sukellusseuran vesiluontokurssilla tai luontoillan oheislukemistona.

M3 - Kirja

SN - 978-952-67884-4-9

BT - Sukeltajan vesiluonto

PB - Sukeltajaliitto ry

ER -

Leppänen JJ. Sukeltajan vesiluonto. Sukeltajaliitto ry, 2014. 101 p.