Toward comparative study of film style

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

Abstract

Tyylin analyysi on jo pitkään ollut yksi elokuvatutkimuksen keskeisimpiä suuntauksia. Tässä artikkelissa tavoitteenani on nostaa keskusteluun, mitkä elokuvailmaisun parametrit ovat mitattavissa, luokiteltavissa ja laskettavissa, missä määrin näin saadut kvantitatiiviset tulokset vaativat täydennyksekseen kontekstualisointia, kuvailua ja tulkintaa sekä mitkä tyylilliset ulottuvuudet ovat lähtökohtaisesti analysoitavissa vain kvalitatiivisin menetelmin. Tältä pohjalta luonnostelen paitsi tyylin tutkimuksen protokollaa, luon myös pohjaa vertailevalle tutkimukselle. Näitä menetelmiä tarvitaan selvitettäessä, miten muualta tulleet vaikutteet on otettu haltuun jossakin tuotannollisessa kontekstissa.
Translated title of the contributionToward comparative study of film style
Original languageFinnish
JournalLähikuva
Volume30
Issue number1
Pages (from-to)26-45
Number of pages20
ISSN2343-399X
DOIs
Publication statusPublished - 24 Apr 2017
MoE publication typeA1 Journal article-refereed

Fields of Science

  • 6131 Theatre, dance, music, other performing arts

Cite this

Bacon, George Henry Aslak. / Kohti vertailevaa tyylitutkimusta. In: Lähikuva. 2017 ; Vol. 30, No. 1. pp. 26-45.
@article{d69cc76bb2d242eea0ce70604ef6b26e,
title = "Kohti vertailevaa tyylitutkimusta",
abstract = "Tyylin analyysi on jo pitk{\"a}{\"a}n ollut yksi elokuvatutkimuksen keskeisimpi{\"a} suuntauksia. T{\"a}ss{\"a} artikkelissa tavoitteenani on nostaa keskusteluun, mitk{\"a} elokuvailmaisun parametrit ovat mitattavissa, luokiteltavissa ja laskettavissa, miss{\"a} m{\"a}{\"a}rin n{\"a}in saadut kvantitatiiviset tulokset vaativat t{\"a}ydennyksekseen kontekstualisointia, kuvailua ja tulkintaa sek{\"a} mitk{\"a} tyylilliset ulottuvuudet ovat l{\"a}ht{\"o}kohtaisesti analysoitavissa vain kvalitatiivisin menetelmin. T{\"a}lt{\"a} pohjalta luonnostelen paitsi tyylin tutkimuksen protokollaa, luon my{\"o}s pohjaa vertailevalle tutkimukselle. N{\"a}it{\"a} menetelmi{\"a} tarvitaan selvitett{\"a}ess{\"a}, miten muualta tulleet vaikutteet on otettu haltuun jossakin tuotannollisessa kontekstissa.",
keywords = "6131 Teatteri, tanssi, musiikki, muut esitt{\"a}v{\"a}t taiteet",
author = "Bacon, {George Henry Aslak}",
year = "2017",
month = "4",
day = "24",
doi = "10.23994/lk.63318",
language = "suomi",
volume = "30",
pages = "26--45",
journal = "L{\"a}hikuva",
issn = "2343-399X",
publisher = "L{\"a}hikuva-yhdistys ry",
number = "1",

}

Kohti vertailevaa tyylitutkimusta. / Bacon, George Henry Aslak.

In: Lähikuva, Vol. 30, No. 1, 24.04.2017, p. 26-45.

Research output: Contribution to journalArticleScientificpeer-review

TY - JOUR

T1 - Kohti vertailevaa tyylitutkimusta

AU - Bacon, George Henry Aslak

PY - 2017/4/24

Y1 - 2017/4/24

N2 - Tyylin analyysi on jo pitkään ollut yksi elokuvatutkimuksen keskeisimpiä suuntauksia. Tässä artikkelissa tavoitteenani on nostaa keskusteluun, mitkä elokuvailmaisun parametrit ovat mitattavissa, luokiteltavissa ja laskettavissa, missä määrin näin saadut kvantitatiiviset tulokset vaativat täydennyksekseen kontekstualisointia, kuvailua ja tulkintaa sekä mitkä tyylilliset ulottuvuudet ovat lähtökohtaisesti analysoitavissa vain kvalitatiivisin menetelmin. Tältä pohjalta luonnostelen paitsi tyylin tutkimuksen protokollaa, luon myös pohjaa vertailevalle tutkimukselle. Näitä menetelmiä tarvitaan selvitettäessä, miten muualta tulleet vaikutteet on otettu haltuun jossakin tuotannollisessa kontekstissa.

AB - Tyylin analyysi on jo pitkään ollut yksi elokuvatutkimuksen keskeisimpiä suuntauksia. Tässä artikkelissa tavoitteenani on nostaa keskusteluun, mitkä elokuvailmaisun parametrit ovat mitattavissa, luokiteltavissa ja laskettavissa, missä määrin näin saadut kvantitatiiviset tulokset vaativat täydennyksekseen kontekstualisointia, kuvailua ja tulkintaa sekä mitkä tyylilliset ulottuvuudet ovat lähtökohtaisesti analysoitavissa vain kvalitatiivisin menetelmin. Tältä pohjalta luonnostelen paitsi tyylin tutkimuksen protokollaa, luon myös pohjaa vertailevalle tutkimukselle. Näitä menetelmiä tarvitaan selvitettäessä, miten muualta tulleet vaikutteet on otettu haltuun jossakin tuotannollisessa kontekstissa.

KW - 6131 Teatteri, tanssi, musiikki, muut esittävät taiteet

U2 - 10.23994/lk.63318

DO - 10.23994/lk.63318

M3 - Artikkeli

VL - 30

SP - 26

EP - 45

JO - Lähikuva

JF - Lähikuva

SN - 2343-399X

IS - 1

ER -