Vastuullinen tiede- ja innovaatiotoiminta: vastaus tieteen ja tiedepolitiikan kriisiin?

Research output: Contribution to journalArticleScientific

Abstract

Euroopan unionin tiede- ja innovaatiostrategia Horizon 2020 lähtee siitä, että tutkimus- ja innovaatiotoimintaan (T & I) panostaminen on keskeistä yhteiskunnan kehitykselle ja kasvulle. Strategiassa otetaan huomioon ihmiskunnan suurien haasteiden edellyttämä tarve panostaa tieteeseen ja innovaatioihin. EU:n tutkimuspolitiikassa onkin alettu edellyttää yhteiskunnallisen vastuullisuuden tarkempaa määrittelyä, ja sitä on ohjeistettu niin sanotun RRI-mallin (Responsible Research and Innovation) avulla. Toistaiseksi RRI-käsitteelle ei ole vakiintunutta suomenkielistä käännöstä, mutta tässä artikkelissa siihen viitataan nimellä vastuullinen tutkimus- ja innovaatiotoiminta.
Original languageFinnish
JournalTieteessä tapahtuu
Volume37
Issue number1
Pages (from-to)29-35
Number of pages7
ISSN0781-7916
Publication statusPublished - Feb 2019
MoE publication typeB1 Journal article

Fields of Science

  • 512 Business and Management

Cite this

@article{1a8c6a5fa1cd4239bb9eebf9fc858c81,
title = "Vastuullinen tiede- ja innovaatiotoiminta: vastaus tieteen ja tiedepolitiikan kriisiin?",
abstract = "Euroopan unionin tiede- ja innovaatiostrategia Horizon 2020 l{\"a}htee siit{\"a}, ett{\"a} tutkimus- ja innovaatiotoimintaan (T & I) panostaminen on keskeist{\"a} yhteiskunnan kehitykselle ja kasvulle. Strategiassa otetaan huomioon ihmiskunnan suurien haasteiden edellytt{\"a}m{\"a} tarve panostaa tieteeseen ja innovaatioihin. EU:n tutkimuspolitiikassa onkin alettu edellytt{\"a}{\"a} yhteiskunnallisen vastuullisuuden tarkempaa m{\"a}{\"a}rittely{\"a}, ja sit{\"a} on ohjeistettu niin sanotun RRI-mallin (Responsible Research and Innovation) avulla. Toistaiseksi RRI-k{\"a}sitteelle ei ole vakiintunutta suomenkielist{\"a} k{\"a}{\"a}nn{\"o}st{\"a}, mutta t{\"a}ss{\"a} artikkelissa siihen viitataan nimell{\"a} vastuullinen tutkimus- ja innovaatiotoiminta.",
keywords = "512 Liiketaloustiede, tutkimus, tiedepolitiikka, projektit, hankkeet, vaikuttavuus, vastuullisuus",
author = "Mikko Rask and Nina Kahma and Markku Mattila and Susanna Vase",
year = "2019",
month = "2",
language = "suomi",
volume = "37",
pages = "29--35",
journal = "Tieteess{\"a} tapahtuu",
issn = "0781-7916",
publisher = "Tieteellisten seurain valtuuskunta",
number = "1",

}

Vastuullinen tiede- ja innovaatiotoiminta : vastaus tieteen ja tiedepolitiikan kriisiin? / Rask, Mikko; Kahma, Nina; Mattila, Markku; Vase, Susanna.

In: Tieteessä tapahtuu, Vol. 37, No. 1, 02.2019, p. 29-35.

Research output: Contribution to journalArticleScientific

TY - JOUR

T1 - Vastuullinen tiede- ja innovaatiotoiminta

T2 - vastaus tieteen ja tiedepolitiikan kriisiin?

AU - Rask, Mikko

AU - Kahma, Nina

AU - Mattila, Markku

AU - Vase, Susanna

PY - 2019/2

Y1 - 2019/2

N2 - Euroopan unionin tiede- ja innovaatiostrategia Horizon 2020 lähtee siitä, että tutkimus- ja innovaatiotoimintaan (T & I) panostaminen on keskeistä yhteiskunnan kehitykselle ja kasvulle. Strategiassa otetaan huomioon ihmiskunnan suurien haasteiden edellyttämä tarve panostaa tieteeseen ja innovaatioihin. EU:n tutkimuspolitiikassa onkin alettu edellyttää yhteiskunnallisen vastuullisuuden tarkempaa määrittelyä, ja sitä on ohjeistettu niin sanotun RRI-mallin (Responsible Research and Innovation) avulla. Toistaiseksi RRI-käsitteelle ei ole vakiintunutta suomenkielistä käännöstä, mutta tässä artikkelissa siihen viitataan nimellä vastuullinen tutkimus- ja innovaatiotoiminta.

AB - Euroopan unionin tiede- ja innovaatiostrategia Horizon 2020 lähtee siitä, että tutkimus- ja innovaatiotoimintaan (T & I) panostaminen on keskeistä yhteiskunnan kehitykselle ja kasvulle. Strategiassa otetaan huomioon ihmiskunnan suurien haasteiden edellyttämä tarve panostaa tieteeseen ja innovaatioihin. EU:n tutkimuspolitiikassa onkin alettu edellyttää yhteiskunnallisen vastuullisuuden tarkempaa määrittelyä, ja sitä on ohjeistettu niin sanotun RRI-mallin (Responsible Research and Innovation) avulla. Toistaiseksi RRI-käsitteelle ei ole vakiintunutta suomenkielistä käännöstä, mutta tässä artikkelissa siihen viitataan nimellä vastuullinen tutkimus- ja innovaatiotoiminta.

KW - 512 Liiketaloustiede

KW - tutkimus

KW - tiedepolitiikka

KW - projektit

KW - hankkeet

KW - vaikuttavuus

KW - vastuullisuus

M3 - Artikkeli

VL - 37

SP - 29

EP - 35

JO - Tieteessä tapahtuu

JF - Tieteessä tapahtuu

SN - 0781-7916

IS - 1

ER -