Viimeinen sana [romaani]

Pärttyli Rinne

Research output: Non-textual formArtefactSolo art production

Abstract

Vahva esikoisromaani nuoruuden unelmista, vihasta, epätoivosta ja välinpitämättömyyteen verhoutuvasta pelosta.

Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee täyttävänsä luentosalit uudella vapauden filosofialla. Kolehmainen puhdistaa hiekkakuopalla Glock-pistoolia, lokeroiden nurkalla odottaa peräänantamaton Virpi. Maailma on luotu otettavaksi, mutta elämä ei aina käy yksiin toivekuvien kanssa. Mitä tapahtuu kun Franz kohtaa Helenan, joka opettaa lukiolaisille rakkauden olevan parasta todellisuutta?

Viimeinen sana on matka pimeään, tinkimätön erään nuoruuden muotokuva. Se kertoo yrityksestä ratkaista maailma sanoilla, ja siitä kun sanat eivät riitä. Se on ensimmäinen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymmärtää.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherNoxboox
Size213 s.
Publication statusPublished - 2014
MoE publication typeF1 Published independent work of art

Cite this

Rinne, P. (Author). (2014). Viimeinen sana [romaani]. Artefact, Helsinki: Noxboox.
Rinne, Pärttyli (Author). / Viimeinen sana [romaani]. [Artefact].
@misc{e0ec6c9e18b24b0692d7b102477777c9,
title = "Viimeinen sana [romaani]",
abstract = "Vahva esikoisromaani nuoruuden unelmista, vihasta, ep{\"a}toivosta ja v{\"a}linpit{\"a}m{\"a}tt{\"o}myyteen verhoutuvasta pelosta.Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee t{\"a}ytt{\"a}v{\"a}ns{\"a} luentosalit uudella vapauden filosofialla. Kolehmainen puhdistaa hiekkakuopalla Glock-pistoolia, lokeroiden nurkalla odottaa per{\"a}{\"a}nantamaton Virpi. Maailma on luotu otettavaksi, mutta el{\"a}m{\"a} ei aina k{\"a}y yksiin toivekuvien kanssa. Mit{\"a} tapahtuu kun Franz kohtaa Helenan, joka opettaa lukiolaisille rakkauden olevan parasta todellisuutta?Viimeinen sana on matka pime{\"a}{\"a}n, tinkim{\"a}t{\"o}n er{\"a}{\"a}n nuoruuden muotokuva. Se kertoo yrityksest{\"a} ratkaista maailma sanoilla, ja siit{\"a} kun sanat eiv{\"a}t riit{\"a}. Se on ensimm{\"a}inen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymm{\"a}rt{\"a}{\"a}.",
author = "P{\"a}rttyli Rinne",
year = "2014",
language = "suomi",
publisher = "Noxboox",
address = "Suomi",

}

Rinne, P, Viimeinen sana [romaani], 2014, Artefact, Noxboox, Helsinki.
Viimeinen sana [romaani]. Rinne, Pärttyli (Author). 2014. Helsinki : Noxboox.

Research output: Non-textual formArtefactSolo art production

TY - ADVS

T1 - Viimeinen sana [romaani]

AU - Rinne, Pärttyli

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Vahva esikoisromaani nuoruuden unelmista, vihasta, epätoivosta ja välinpitämättömyyteen verhoutuvasta pelosta.Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee täyttävänsä luentosalit uudella vapauden filosofialla. Kolehmainen puhdistaa hiekkakuopalla Glock-pistoolia, lokeroiden nurkalla odottaa peräänantamaton Virpi. Maailma on luotu otettavaksi, mutta elämä ei aina käy yksiin toivekuvien kanssa. Mitä tapahtuu kun Franz kohtaa Helenan, joka opettaa lukiolaisille rakkauden olevan parasta todellisuutta?Viimeinen sana on matka pimeään, tinkimätön erään nuoruuden muotokuva. Se kertoo yrityksestä ratkaista maailma sanoilla, ja siitä kun sanat eivät riitä. Se on ensimmäinen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymmärtää.

AB - Vahva esikoisromaani nuoruuden unelmista, vihasta, epätoivosta ja välinpitämättömyyteen verhoutuvasta pelosta.Ylioppilaskirjoituksiin valmistautuva Franz haaveilee täyttävänsä luentosalit uudella vapauden filosofialla. Kolehmainen puhdistaa hiekkakuopalla Glock-pistoolia, lokeroiden nurkalla odottaa peräänantamaton Virpi. Maailma on luotu otettavaksi, mutta elämä ei aina käy yksiin toivekuvien kanssa. Mitä tapahtuu kun Franz kohtaa Helenan, joka opettaa lukiolaisille rakkauden olevan parasta todellisuutta?Viimeinen sana on matka pimeään, tinkimätön erään nuoruuden muotokuva. Se kertoo yrityksestä ratkaista maailma sanoilla, ja siitä kun sanat eivät riitä. Se on ensimmäinen kotimainen romaani, joka pureutuu suoraan koulutragedioiden pahoihin ytimiin – kirja kaikille, jotka haluavat ymmärtää.

M3 - Taideteos

PB - Noxboox

CY - Helsinki

ER -

Rinne P (Author). Viimeinen sana [romaani] Helsinki: Noxboox. 2014.