Yhteiskunnallinen lääketutkimus: ideasta näyttöön

Katri Aaltonen, Emma Aarnio, Marja Airaksinen, Maarit Dimitrow, Hannes Enlund, Katri Hämeen-Anttila (Editor), Johanna Jyrkkä, Nina Katajavuori (Editor), Maarit Jaana Korhonen, Janne Martikainen, Jaana Martikainen, Marika Pohjanoksa-Mäntylä, Inka Puumalainen, Piia Rannanheimo, Terhi Toivo, Juha Turunen

Research output: Book/ReportBookProfessional

Abstract

Teos on ainoa suomenkielinen menetelmäkirja, joka soveltaa yhteiskunta- ja kansanterveystieteen tutkimusmenetelmiä farmasian alan tutkimusaiheisiin. Teos on tarkoitettu perus-, jatko- ja erikoistumisopintoja tekeville eri alojen opiskelijoille silloin, kun tutkimusaihe linkittyy lääkealaan, -huoltoon tai -hoitoon.

Teos esittelee yhteiskunnallisen lääketutkimuksen tutkimusperinnettä ja lähtökohtia. Lisäksi kirjoittajat kuvaavat keskeisiä lääketutkimuksessa käytettyjä kvantitatiivisia ja kvalitatiivisia tutkimusmenetelmiä. He antavat käytännön ideoita ja vinkkejä tutkimuksen teosta sekä siitä, mitä asioita erityisesti aloittelevan tutkijan olisi hyvä tutkimuksessaan huomioida. Kirjoittajien tavoitteena on tarjota opiskelijoille konkreettinen työväline.
Original languageFinnish
Place of PublicationHelsinki
PublisherHelsingin yliopisto
EditionToinen, uudistettu laitos
Number of pages208
ISBN (Print)978-951-51-5041-7
ISBN (Electronic)978-951-51-5042-4
DOIs
Publication statusPublished - 2021
MoE publication typeD5 Text book, professional manual or guide or a dictionary

Fields of Science

  • 317 Pharmacy
  • 516 Educational sciences

Cite this