Prof. Dr. Dr. h.c. Margot Kässmann: Reformation als Herausforderung im 21. Jahrhundert / Reformaatio haasteena 2000-luvulla

  • Rink, C. (Järjestäjätoimikunnan jäsen)

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitPublic Talks

Kuvaus

Esitelmässään Margot Käßmann puhuu reformaation merkityksestä nykyihmiselle sekä myös pakolaiskeskusteluun liittyvistä moraalis-eettisistä kysymyksistä, erityisesti kirkosta turvapaikkana. Miten suhtaudumme siihen, että monet muslimipakolaiset haluavat kääntyä kristityiksi? Mikä on kirkon konkreettinen rooli maallisessa oikeusvaltiossa, jossa turvapaikan saantia koskevaa lainsäädäntöä ja hakemuksen hyväksymisperusteita jatkuvasti tiukennetaan?

Margot Käßmann on yksi Saksan evankelis-luterilaisen kirkon tunnetuimmista edustajista ja reformaation juhlavuoden virallinen lähettiläs. Hän on toiminut useissa Saksan evankelisen kirkon johtotehtävissä, mm. Hanoverin piispana (1999-2010) ja kirkkoneuvoston puheenjohtaja (2009-2010). Häntä kuullaan ja nähdään toistuvasti Saksan tiedotusvälineissä kirkon tärkeänä edustajana.

Esitelmänsä jälkeen hän keskustelee yleisön kanssa reformaation merkityksestä — myös nykyisen pakolaisongelmatiikan taustaa vasten.
Aikajakso16 maalisk. 2017
Tapahtuman tyyppiMuu
Tunnustuksen arvoKansainvälinen