Tutkijat, tiede ja sananvapaus -keskustelu Turun kirjamessuilla

Palonen, E. (Puhuja)

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitSuullinen esitys

Kuvaus

TUTKIJAT, TIEDE JA SANANVAPAUS – missä kulkevat tieteen, asiantuntijuuden ja poliittisen puheen rajat?

Perjantaina 4.10. klo 14.50-15.30 Turun kirjamessut, Jukola-lava (2.krs)

Tutkijoilta edellytetään yhteiskunnallista vaikuttavuutta, joka puolestaan edellyttää poliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistumista asiantuntija-asemasta. Reaktiot tutkijoiden puheenvuoroihin ovat kuitenkin usein aggressiivisia: he saavat osakseen solvauksia ja heidän pätevyytensä ja riippumattomuutensa kiistetään herkästi, ellei viesti miellytä. Keskustelijoina politiikan tutkimuksen yliopistonlehtori, dosentti EMILIA PALONEN, väitöskirjatutkija ERNA BODSTRÖM ja akatemiatutkija, dosentti OULA SILVENNOINEN.

Ohjelmatuottaja: Suomen PEN – Finlands PEN ry, tietokirjoittajien ja tutkijoiden komitea

Keskustelijat:
Emilia Palonen, dosentti