Älylaitteet muokkaavat mieltä ja ihmisyyttä - mutta miten?

Lehdistö/media

Kuvaus

Vihapuheen vastaanottaminen aktivoi aivojen kipukeskuksia ja älylaitteet vaikuttavat keskittymiskykyymme, mutta muovaako älylaiteaikakausi ajatuksiamme ja ihmisyyttämme syvemmin? Lähetyksessä pohditaan myös salaliittoteorioita, jotka syntyvät ja leviävät helposti eri alustoilla sosiaalisessa mediassa ja internetissä. Miksi salaliittoteorioihin uskotaan ja miten ne voivat vaikuttaa yhteiskunnan sisäiseen turvallisuuteen? Susani Mahaduran vieraina ovat psykologian tohtori ja aivojen asiantuntija Mona Moisala sekä tutkijatohtori Niko Pyrhönen.

Aikajakso19 marraskuuta 2020

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

 • NimiÄlylaitteet muokkaavat mieltä ja ihmisyyttä - mutta miten?
  Tunnustuksen arvoKansallinen
  Medianimi / kanavaMielen jäljillä / YLE Puhe
  MediatyyppiRadio
  Kesto / pituus / koko58min
  MaaSuomi
  Julkaisupäivämäärä19/11/2020
  KuvausVihapuheen vastaanottaminen aktivoi aivojen kipukeskuksia ja älylaitteet vaikuttavat keskittymiskykyymme, mutta muovaako älylaiteaikakausi ajatuksiamme ja ihmisyyttämme syvemmin?

  Lähetyksessä pohditaan myös salaliittoteorioita, jotka syntyvät ja leviävät helposti eri alustoilla sosiaalisessa mediassa ja internetissä. Miksi salaliittoteorioihin uskotaan ja miten ne voivat vaikuttaa yhteiskunnan sisäiseen turvallisuuteen?

  Susani Mahaduran vieraina ovat psykologian tohtori ja aivojen asiantuntija Mona Moisala sekä tutkijatohtori Niko Pyrhönen.
  Tuottaja / kirjoittajaSusani Mahadura
  URL-osoitehttps://areena.yle.fi/audio/1-50665879
  HenkilötNiko Johannes Pyrhönen