Lehdistö/media

Kuvaus

YLEn Hämeen television ja radion paikallisuutiset uutiset, sekä pitempänä tekstinä.

Aihe

Lahden yliopistokampuksella on tutkittu pitkään leviä ja niiden hyötykäyttöä. Nyt etsitään mahdollisuuksia hyödyntää elintarviketeollisuuden jätevesiä. Niihin jää paljon arvokkaita aineksia, joita voitaisiin käyttää raaka-aineena tai suoraan ravintona, rehuna ja kosmetiikassa.

– Elintarviketeollisuudessa on paljon sivuvirtoja, joita ei hyödynnetä ollenkaan tai hyödynnetään vain vähän. Niissä on kuitenkin paljon arvokkaita ainesosia, joita me pystymme uuden tekniikan avulla erottelemaan ja ottamaan käyttöön joko suoraan tai mikrolevien kasvualustana, selittää professori Romantschuk tutkimushankettaan.

.

Aikajakso14 helmikuuta 2020

Käsittely mediassa

Käsittely mediassa

• NimiHiivajäämistä kosmetiikkaa tai kalanrehua? Lahdessa tutkitaan, miten elintarviketeollisuuden jätevesistä saadaan käyttökelpoiset aineet kiertoon
    Tunnustuksen arvoAlueellinen
    Medianimi / kanavaYLE Hämeen paikallisuutiset TV, radio, verkko
    MediatyyppiTelevisio
    Kesto / pituus / kokoTV n. minuutti, radio pari minuuttia, verkko kaksi sivua
    MaaUnknown
    Julkaisupäivämäärä14/02/2020
    KuvausHelsingin yliopiston Lahden yliopistokampuksen tutkijoille on myönnetty iso apuraha elintarviketeollisuuden jätevesien hyötykäyttöä käsittelevään tutkimukseen. Suomen Kulttuurirahasto antaa ympäristöbiotekniikan professori Martin Romantschukin tutkimusryhmälle 240 000 euron apurahan.

Tuottaja / kirjoittajaSuvi Turunen
    URL-osoitehttps://yle.fi/uutiset/3-11207913