Juuso Pekkinen: Olisiko LSD:stä lääkkeeksi?

Lehdistö/media

Juuso Pekkisen omaa nimeään kantava radio-ohjelma ja podcast Yle Puheella.

Aihe

Aivotutkija ja koulutettu proviisori Lauri Elsilä tekee Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa väitöskirjaan tähtäävää tutkimusta psykedeelien farmakologisista vaikutuksista. Tiiviisti: Lauri tutkii mm. sitä miten “happo” toimii.

Psykedeelien lääke- ja tutkimuskäyttö on monessa mielessä perusteltua. On mahdollista, että psykedeelejä voisi käyttää mielenterveyden häiriöiden tai addiktioiden hoidossa. Toisaalta, aineiden toimintamekanismien selvittäminen voi myös potentiaalisesti tarjota tietoa itse mielen häiriötiloista.

Juuso Pekkinen keskustelee Elsilän kanssa LSD:n farmakologiasta, psykedeelitutkimuksiin liittyvistä epävarmuuksista, sekä itse tutkimuksen tekemisestä. Kun tutkija hankkii eläinkokeita varten aineita, mitä muuta pitää tehdä kuin mennä ainetta valmistavan yrityksen verkkokauppaan klikkaamaan “lisää ostoskoriin”?

Aikajakso1 helmikuuta 2021

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiOlisiko LSD:stä lääkkeeksi?
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    MediatyyppiRadio