Koronakriisin vaikutuksia maahanmuuttajien elämään Suomessa

Lehdistö/media

Kuvaus

Helsingin yliopiston tutkijatohtori Gwenaëlle Bauvoisin mukaan koronapandemian myötä valeuutiset ovat lisääntyneet ja sosiaalisessa mediassa on näkynyt yhä enemmän ksenofobisia asenteita ja rasistisia ilmauksia ”kiinalaisesta viruksesta” ja ”laiskoista somaleista, jotka eivät noudata sääntöjä ja sairastuvat sen takia”. Populistit ovat käyttäneet koronakriisiä hyväkseen edistääkseen omia tavoitteitaan. Todellisuudessa viruksen leviämiseen vaikuttavat pitkälti edellä mainitut sosioekonomiset syyt (Linna 2020).

Aikajakso22 toukokuuta 2020

Käsittely mediassa

Käsittely mediassa

• Nimihttp://tempo.humak.fi/koronakriisin-vaikutuksia-maahanmuuttajien-elamaan-suomessa/
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaTempo
    MediatyyppiVerkko
    MaaSuomi
    Julkaisupäivämäärä22/05/2020
    KuvausHelsingin yliopiston tutkijatohtori Gwenaëlle Bauvoisin mukaan koronapandemian myötä valeuutiset ovat lisääntyneet ja sosiaalisessa mediassa on näkynyt yhä enemmän ksenofobisia asenteita ja rasistisia ilmauksia ”kiinalaisesta viruksesta” ja ”laiskoista somaleista, jotka eivät noudata sääntöjä ja sairastuvat sen takia”. Populistit ovat käyttäneet koronakriisiä hyväkseen edistääkseen omia tavoitteitaan. Todellisuudessa viruksen leviämiseen vaikuttavat pitkälti edellä mainitut sosioekonomiset syyt (Linna 2020).
    Tuottaja / kirjoittajaEmilia Reponen
    URL-osoitetempo.humak.fi/koronakriisin-vaikutuksia-maahanmuuttajien-elamaan-suomessa/
    HenkilötGwenaëlle Bauvois