Leader-arvioinnin tuloksista - podcast

Lehdistö/media

Kuvaus

Arvioitsijat Sari Rannanpää (MDI) ja Torsti Hyyryläinen (Ruralia-instituutti, HY) käyvät läpi Leader-arvioinnin tuloksia.

Leader-toiminnan arviointi toteutettiin maa- ja metsätalousministeriölle osana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 arviointia. Katso arvioinnin tiivistelmä ja raportti: www.mdi.fi/press-kit/leader-arviointi/

Aihe

Leader-arvioinnissa tarkasteltiin Leader-periaatteiden (alueperusteisuus, alhaalta ylös, paikallinen kumppanuus, monialaisuus, innovatiivisuus, alueiden välinen ja kansainvälinen yhteistyö sekä verkostoituminen) toteutumista koko Leader-ketjussa politiikkatasosta paikallisiin toimijoihin. Lisäksi arvioinnissa selvitettiin Leader-hallintomallin toimivuutta sekä Leader-toiminnan kehittämistä ja tulevaisuuden näkymiä.

Arvioinnin tiedonkeruuvaiheessa tehtiin useita eri kyselyjä (mm. kuntatoimijoille, Leader-ryhmille), haastatteluja, työpajoja, Leader-tapahtumien havainnointia sekä dokumentti- ja indikaattorianalyysiä. Arviointi toteutettiin marraskuun 2018 ja joulukuun 2019 välisenä aikana ja se julkaistiin tammikuussa 2020.

Aikajakso7 helmikuuta 2020

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

 • NimiLeader on paikallisen kehittämisen moottori - podcast
  Tunnustuksen arvoKansallinen
  MediatyyppiVerkko
  Kesto / pituus / koko10 min
  MaaSuomi
  Julkaisupäivämäärä07/02/2020
  KuvausKeskustelua Leader-arvioinnin tuloksista, Leaderin kehittämisestä ja sen tulevaisuudesta.
  Tuottaja / kirjoittajaMDI
  URL-osoitehttps://soundcloud.com/mdifriends/leader-podcast
  HenkilötTorsti Hyyryläinen, Sari Rannanpää