Minkälainen on Euroopan vanhin säilynyt kamppailuopas?

Lehdistö/media

Kuvaus

"Helsingin yliopiston tutkija Antti Ijäs tutkii vanhoja kamppailutietokirjoja. Ijäksen väitöstutkimusta tukee se, että parisenkymmentä vuotta sitten hän innostui vanhan kamppailukirjallisuuden lisäksi historiallisesta miekkailusta. Jaksossa perehdytään vanhimpaan säilyneeseen eurooppalaiseen miekkailumanuaaliin, sekä siinä sivussa mm. oikeudellisen kaksintaistelun perusteisiin. Jälkimmäisessä on ollut kyse kiistojen ratkaisemisesta esimerkiksi sellaisissa oikeudenkäynneissä, joissa ollaan sana sanaa vastaan. Tässä haastattelussa mikrofonien lisäksi ovat mukana myös miekat ja kilvet."

Aikajakso19 lokakuuta 2020

Käsittely mediassa

Käsittely mediassa

• NimiMinkälainen on Euroopan vanhin säilynyt kamppailuopas?
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaYle Puhe
    MediatyyppiRadio
    Kesto / pituus / koko57:51
    MaaSuomi
    Julkaisupäivämäärä19/10/2020
    KuvausHelsingin yliopiston tutkija Antti Ijäs tutkii vanhoja kamppailutietokirjoja. Ijäksen väitöstutkimusta tukee se, että parisenkymmentä vuotta sitten hän innostui vanhan kamppailukirjallisuuden lisäksi historiallisesta miekkailusta. Jaksossa perehdytään vanhimpaan säilyneeseen eurooppalaiseen miekkailumanuaaliin, sekä siinä sivussa mm. oikeudellisen kaksintaistelun perusteisiin. Jälkimmäisessä on ollut kyse kiistojen ratkaisemisesta esimerkiksi sellaisissa oikeudenkäynneissä, joissa ollaan sana sanaa vastaan. Tässä haastattelussa mikrofonien lisäksi ovat mukana myös miekat ja kilvet.
    Tuottaja / kirjoittajaJuuso Pekkinen
    URL-osoitehttps://areena.yle.fi/audio/1-50640896