Pikku naisia - radion keskusteluohjelma "Kirja vs. Leffa"

Lehdistö/media

Kuvaus

Pikku naisia on Louisa May Alcottin kirja neljästä sisaruksesta ja heidän elämästään 1860-luvun Yhdysvalloissa. Kirjasta tuli välitön hitti, ja edelleen teoksen ajaton lumovoima jaksaa viehättää; parisuhteet, kodin perustaminen ja unelmien toteuttaminen ovat asioita, jotka elävät jokaisessa ajassa. Pikku naisia on filmatisoitu monta kertaa, yksi arvostetuimmista on Gillian Armstrongin sovitus vuodelta 1994, joka perustuu Pikku naisia kirjaan ja sen jatko-osaan Viimevuotiset ystävämme. Teoksista keskustelevat naisten historiaa tutkinut professori Anu Lahtinen Helsingin yliopistosta ja elokuvatoimittaja ja kirjallisuudentutkija Tytti Rantanen. Toimittajana Jarmo Laitaneva.

Aikajakso19 joulukuuta 2019

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiKirja vs. Leffa. - Radiokeskustelu, podcast Louisa M Alcottin teoksesta ja sen filmatisoinnista