Radio show on politics on YLE: Politiikkaradio

Aikajakso31 lokakuuta 2017

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiPolitiikkaradio: [Populism is a part of politics: it's everywhere in politics]
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaYLE Radio 1
    MediatyyppiRadio
    MaaUnknown
    Julkaisupäivämäärä31/10/2017
    KuvausPopulismi on erottamaton osa politiikkaa: sitä on kaikkialla politiikassa. Samalla se on aivan erityinen osa niin sanottujen populistipuolueiden toimintatapoja. Näihin lukeutuvat voimakas vetoaminen tunteisiin, vastakkainasettelujen luominen, karkeat yleistykset ja yksinkertaistukset.

Mutta onko populismista tullut politiikan valtavirtaa? Onko populismi tapana toimia valloittanut politiikan? Entä hyödyttääkö vihapuhe juuri politiikan populisteja?

Ja mikä on median panos populistipuolueiden nousussa? Miten media on osallinen populismin agendoihin ja niiden pönkittämiseen?

Mitkä Suomessa Perussuomalaisten erityispiirteiksi luulluista piirteistä ovat itse asiassa yleiseurooppalaisia populistisen politiikan piirteitä?

Keskustelemassa ovat Jätkät ja jytkyt -kirjan toimittajat, politiikan tutkija Emilia Palonen Helsingin yliopistosta ja kulttuurin tutkija Tuija Saresma Jyväskylän yliopistosta.

Toimittajana on Tapio Pajunen.
    Tuottaja / kirjoittajaTapio Pajunen
    URL-osoitehttps://areena.yle.fi/1-4261623