YLE 1 Tiedeykkönen - radiohaastattelu

Lehdistö/media

Radiohaastattelu tulivuorista.

Aihe

Maapallon historiassa on ollut valtavia tulivuorenpurkauksia ja nykyisen Suomenkin maaperästä voi jäljittää merkkejä menneistä tulivuorista.
Tiedeykkösessä ovat haastateltavana akatemiatutkija Jussi Heinonen ja tohtorikoulutettava Paavo Nikkola Helsingin yliopistosta. Nikkola on perehtynyt tulivuoriin Islannissa ja kertoo Tiedeykkösessä rakopurkauksesta, jossa tasaiselle kentälle avautui puolentoistakilometrin pituinen rako laavavirtoineen. Akatemiatutkija Jussi Heinonen puolestaan kertoo tulivuoresta Japanissa. Ohjelman toimittaa Sisko Loikkanen.

Aikajakso15 kesäkuuta 2018

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiPurkautuva tulivuori on vaikuttava näky – kaikissa meissä on tulivuoriperäisiä atomeja ja yhdisteitä
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaYLE 1
    MediatyyppiRadio
    Kesto / pituus / koko48 min
    MaaSuomi
    Julkaisupäivämäärä15/06/2018
    KuvausTulivuoria purkautuu koko ajan maapallolla mutta suureen julkisuuteen tulevat yleensä vain ihmisiä ja asutuksia uhkaavat purkaukset. Hawaijilla purkautui menneenä keväänä Kilauea-tulivuori ja purkaus jatkuu yhä. Guatemalassa purkautui vastikään Fuego-tulivuori.
    Tuottaja / kirjoittajaSisko Loikkanen
    URL-osoitehttps://areena.yle.fi/1-4422469