Lehdistö/media

Kuvaus

Tässä ohjelmassa puhutaan kahdesta merkittävimmästä henkilöstä, jotka omalla toiminnallaan ovat vaikuttaneet niin kristinuskon sisältöön kuin suosioonkin. Toinen heistä on apostoli Paavali, joka kääntyi kristittyjen vastustajasta kristityksi. Toinen on vuonna 306 Rooman keisariksi noussut Konstantinus Suuri, joka laillisti Rooman valtakunnassa kristinuskon ja lopulta myös itse kääntyi kristityksi.

Ohjelman asiantuntijoina ovat Uuden testamentin eksegetiikan dosentti Niko Huttunen sekä antiikin tutkija Maijastina Kahlos Helsingin yliopistosta. Toimittajana on Ville Talola.

Aihe

Haastattelu keisari Konstantinuksesta ja hänen vaikutuksestaan kristinuskoon.

Interview on Emperor Constantine and his influence on Christianity.

Aikajakso21 joulukuuta 2018

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiTiedeykkönen: Jeesus ei perustanut kristinuskoa vaan apostoli Paavali loi voittajafilosofian, joka hyödytti myös keisaria