Tieteen avoimuus pulassa - suuret tiedekustantamot haluavat rahastaa: Kulttuuriykkönen, YLE Radio 1

Lehdistö/media

YLE Radio 1, Kulttuuriykkönen, 1.9.2020

Tieteen avoimuus pulassa - suuret tiedekustantamot haluavat rahastaa

Avoin keskustelu kuuluu tieteeseen, mutta käytännössä tutkijoiden pääsyä tietoon rajoitetaan monilla tavoilla. Yliopistot maksavat miljoonia vuodessa pääsystä julkaisuihin, joita yliopistot ovat rahoittaneet. Onko nykytilanne kestävä ja mitä sille pitäisi tehdä? Avoimen tieteen periaatteista ja ihanteista ovat keskustelemassa projektipäällikkö Erika Lilja, tietoasiantuntija Mikko Ojanen sekä tutkija Emilia Palonen. Juontajana on Pietari Kylmälä.

Aikajakso1 syyskuuta 2020

Osallistuminen mediassa

Osallistuminen mediassa

• NimiYLE Radio 1, Kulttuuriykkönen
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaYLE Radio 1, Kulttuuriykkönen
    MediatyyppiRadio
    Kesto / pituus / koko52 min.
    MaaSuomi
    Julkaisupäivämäärä01/09/2020
    KuvausTieteen avoimuus pulassa - suuret tiedekustantamot haluavat rahastaa

Tuottaja / kirjoittajaKylmälä, Pietari