uutinen Helsingin yliopiston verkkouutisissa Ar­vos­tet­tu ERC Con­so­li­da­tor Grant -ra­hoi­tus kol­mel­le tut­ki­jal­le Hel­sin­gin yliopistossa

Lehdistö/media

Aihe

Ar­vos­tet­tu ERC Con­so­li­da­tor Grant -ra­hoi­tus kol­mel­le tut­ki­jal­le Hel­sin­gin yliopistossa

Aikajakso10 joulukuuta 2019

Käsittely mediassa

1

Käsittely mediassa

 • Nimihttps://www.helsinki.fi/fi/uutiset/korkeakoulu-tiedepolitiikka/arvostettu-erc-consolidator-grant-rahoitus-kolmelle-tutkijalle-helsingin-yliopistossa
  Tunnustuksen arvoKansainvälinen
  Medianimi / kanavaHelsingin yliopiston uutiset
  MediatyyppiVerkko
  MaaUnknown
  Julkaisupäivämäärä10/12/2019
  Kuvaus Kahden miljoonan euron rahoituksen saaneet tutkivat eläinten vaikutusta metsästäjä-keräilijöiden identiteettiin, ihmishenkien pelastamista 1800-luvun haaksirikoissa ja materiaalien yhdistämistä ligniinistä ja hemiselluloosasta valmistettujen partikkeleiden avulla.

  Kristiina Mannermaa, Henning Trüper ja Kirsi Mikkonen ovat saaneet tutkimukselleen Euroopan tutkimusneuvoston ERC Consolidator Grant -rahoituksen.

  Kristiina Mannermaa on eläinarkeologiaan erikoistunut arkeologian dosentti ja tutkii työssään eläinten ja ihmisten välisiä suhteita.

  Euroopan tutkimusneuvoston rahoittama tutkimushanke Animals make Identities. The Social Bioarchaeology of Late Mesolithic and Early Neolithic Cemeteries in North-East Europe tarkastelee sitä, kuinka eläimet vaikuttivat kivikauden metsästäjä-keräilijöiden identiteettiin. Apuna tutkimuksessa käytetään muun muassa bioarkeologisia menetelmiä ja paikkatieto-ohjelmia.

  Esihistorialliset metsästäjä-keräilijät kokivat paitsi syvää sukulaisuutta eläinten kanssa, myös voivansa muuttua eläimeksi ja keskustella eläinten kanssa. Mannermaa selvittää, miten nämä tavat olla eläinten kanssa heijastuvat ja erottuvat esihistoriallisten metsästäjä-keräilijöiden hauta-aineistoissa. Tutkimus auttaa ymmärtämään omaa yhteiskuntaamme, luontosuhdettamme ja niiden kautta muokkaantunutta identiteettiämme.

  Mannermaa työskentelee tutkijana Helsingin yliopiston humanistisessa tiedekunnassa kulttuurien osastolla ja on parhaillaan vierailevana professorina Tarton yliopistossa.
  URL-osoitehttps://www.helsinki.fi/fi/uutiset/korkeakoulu-tiedepolitiikka/arvostettu-erc-consolidator-grant-rahoitus-kolmelle-tutkijalle-helsingin-yliopistossa
  HenkilötKristiina Mannermaa