Aikajakso20 marrask. 2019

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

  • NimiViljelty liha ja muuttuvat maaseudut
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaRuralia Blogi
    MediatyyppiVerkko
    Maa/AlueSuomi
    Julkaisupäivämäärä20/11/2019
    KuvausKonferenssi kokosi paikalle maailmanlaajuisesti alan tutkijoita, joita kiinnosti soluviljelmäteknologiat ja niillä tuotettu liha. Soluviljelytekniikat mahdollistavat eläinperäisten maataloustuotteiden kasvattamisen bioreaktoreissa ilman varsinaisia tuotantoeläimiä. Vaikka ensimmäinen soluviljellystä lihasta paistettu burgeri syötiinkin jo vuonna 2013, ei sen tuottaminen ole vieläkään ongelmatonta. Haasteita ovat esimerkiksi viljellyn lihan korkea tuotantohinta, lopputuotteen rakenne ja siihen vaikuttavien aineosien, kuten rasvan tuottaminen, sekä kuluttajien ennakkoluulot uutta teknologiaa kohtaan.
    Tuottaja / kirjoittajaNiko Räty
    URL-osoitehttps://blogs.helsinki.fi/hy-ruralia/2019/11/20/viljelty-liha-ja-muuttuvat-maaseudut/
    HenkilötNiko Räty, Hanna Tuomisto, Toni Ryynänen, Jana Moritz, Elizabeth Ellen Ernst