Yle Puhe: Juuso Pekkinen: Ketamiinia, ilokaasua ja sähköhoitoa masennukseen! Mihin nopeavaikutteisten hoitomenetelmien teho perustuu?

Lehdistö/media

Kuvaus

Proviisori Samuel Kohtala on mukana tutkimusryhmässä, joka keskittyy erityisesti nopeavaikutteisten masennuslääkkeiden tutkimukseen. Kohtala on kiinnostunut mm. siitä, miksi päihteenä ja lääkkeenä käytetty ketamiini lievittää masennusoireita. Perustuuko ketamiinin hoitovaste samoihin vaikutuksiin, joita ilokaasu ja sähköhoito tuottavat?

Juuso Pekkinen ja Samuel Kohtala keskustelevat jaksossa ketamiinin, ilokaasun ja sähköhoidon lisäksi masennuksen hoitoon käytettyjen muiden menetelmien kehityksestä, sekä masennuksen neurobiologiasta.

Kohtaamisia syvässä päässä. Juuso Pekkinen etsii suurempaa ymmärrystä ympäröivästä todellisuudesta. Hydraatiota intohimoiseen tiedonjanoon maanantaisin ja torstaisin kello kymmenestä yhteentoista.

Aikajakso13 kesäkuuta 2019

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

 • NimiYle Puhe - Juuso Pekkinen: Ketamiinia, ilokaasua ja sähköhoitoa masennukseen! Mihin nopeavaikutteisten hoitomenetelmien teho perustuu?
  Tunnustuksen arvoKansallinen
  Medianimi / kanavaYle Puhe
  MediatyyppiRadio
  Kesto / pituus / koko57 min
  MaaSuomi
  Julkaisupäivämäärä13/06/2019
  Tuottaja / kirjoittajaJuuso Pekkinen
  URL-osoitehttps://areena.yle.fi/1-50151727
  HenkilötSamuel Kohtala