Yle Radio 1: 'Miten nuoria värvätään ääriliikkeisiin?' Osallistuminen Roman Schatzin Maamme-kirja ohjelmaan

Lehdistö/media

Kuvaus

Aikajakso24 tammik. 2022

Käsittely mediassa

Käsittely mediassa

• NimiYle Radio 1: "Miten nuoria värvätään äärilikkeisiin"
    Tunnustuksen arvoKansallinen
    Medianimi / kanavaYle
    MediatyyppiRadio
    Kesto / pituus / koko52 minuuttia
    Maa/AlueSuomi
    Julkaisupäivämäärä24/01/2022
    KuvausMonenlaiset ääriliikkeet levittävät nykyään vihapuhetta, valeuutisia, salaliittoteorioita ja yrittävät houkutella piiriinsä uusia jäseniä. Pahimmillaan ääriryhmät voivat yllyttää kannattajiaan väkivaltaisiin tekoihin. Millaisia ääriliikkeitä Suomessa toimii? Kuinka ne löytävät aatteilleen uusia kannattajia? Ja kuinka nuorten radikalisoitumista voidaan havaita ja estää? Nuorten radikalisoitumisesta ja ääriliikeiden rekrytoinnista puhutaan Roman Schatzin Maamme-kirjassa. Vieraina ovat Pelastakaa Lapset ry:n hankesuunnittelija Veera Tuomala ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Katja Vallinkoski.
    Tuottaja / kirjoittajaRoman Schatz
    URL-osoitehttps://areena.yle.fi/audio/1-60967352