Yle:n Tiedeykkösen haastattelu "Esoteeriset liikkeet olivat synteesi tiedettä ja henkisyyttä - vetosivat kaikkiin kansankerroksiin"

  Lehdistö/media

  Kuvaus

  Esoteeriset aatesuuntaukset tulivat Suomeen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, merkittävimpinä teosofia, spiritualismi ja antroposofia. Toimittaja Jaana Sormunen haastattelee väitöskirjatutkijoita Julia von Boguslawskia Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaineesta ja Antti Harmaista Tampereen yliopiston historian oppiaineesta näiden liikkeiden historiasta.

  Aikajakso22 syysk. 2017

  Osallistuminen mediassa

  1

  Osallistuminen mediassa

  • NimiYle Tiedeykkönen: Esoteeriset liikkeet olivat synteesi tiedettä ja henkisyyttä - vetosivat kaikkiin kansankerroksiin
   Tunnustuksen arvoKansallinen
   Medianimi / kanavaYle Tiedeykkönen
   MediatyyppiRadio
   Kesto / pituus / koko48 min
   Maa/AlueSuomi
   Julkaisupäivämäärä22/09/2017
   KuvausEsoteeriset aatesuuntaukset tulivat Suomeen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, merkittävimpinä teosofia, spiritualismi ja antroposofia. Näiden liikkeiden historiasta kertovat väitöskirjatutkijat Julia von Boguslawski Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaineesta ja Antti Harmainen Tampereen yliopiston historian oppiaineesta. Toimittaja on Jaana Sormunen.
   Tuottaja / kirjoittajaYle
   URL-osoitehttps://areena.yle.fi/1-4191847
   HenkilötJulia von Boguslawski