Yle:n Tiedeykkösen haastattelu "Esoteeriset liikkeet olivat synteesi tiedettä ja henkisyyttä - vetosivat kaikkiin kansankerroksiin"

Lehdistö/media

Kuvaus

Esoteeriset aatesuuntaukset tulivat Suomeen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, merkittävimpinä teosofia, spiritualismi ja antroposofia. Toimittaja Jaana Sormunen haastattelee väitöskirjatutkijoita Julia von Boguslawskia Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaineesta ja Antti Harmaista Tampereen yliopiston historian oppiaineesta näiden liikkeiden historiasta.

Aikajakso22 syysk. 2017

Osallistuminen mediassa

1

Osallistuminen mediassa

 • NimiYle Tiedeykkönen: Esoteeriset liikkeet olivat synteesi tiedettä ja henkisyyttä - vetosivat kaikkiin kansankerroksiin
  Tunnustuksen arvoKansallinen
  Medianimi / kanavaYle Tiedeykkönen
  MediatyyppiRadio
  Kesto / pituus / koko48 min
  Maa/AlueSuomi
  Julkaisupäivämäärä22/09/2017
  KuvausEsoteeriset aatesuuntaukset tulivat Suomeen 1800-luvun lopulla ja 1900-luvun alkuvuosikymmeninä, merkittävimpinä teosofia, spiritualismi ja antroposofia. Näiden liikkeiden historiasta kertovat väitöskirjatutkijat Julia von Boguslawski Helsingin yliopiston uskontotieteen oppiaineesta ja Antti Harmainen Tampereen yliopiston historian oppiaineesta. Toimittaja on Jaana Sormunen.
  Tuottaja / kirjoittajaYle
  URL-osoitehttps://areena.yle.fi/1-4191847
  HenkilötJulia von Boguslawski