Radiocarbon Dates of Helsinki University - 14CARHU

Tietoaineisto

Kuvaus

The 14CARHU (RadioCARbon dates of Helsinki University) is an ultimate public and searchable database for the University of Helsinki radiocarbon data. Radiocarbon dates produced by the Laboratory of Chronology (former Dating Laboratory) of the University of Helsinki have been previously published in the so-called Radiocarbon Dates Lists I-VI. The 14CARHU database contains the data of these published lists and will be frequently updated to contain publishable radiocarbon dates determined by the laboratory.
Koska saatavilla22 lokakuuta 2015
JulkaisijaLuonnontieteellinen keskusmuseo
Ajallinen kattavuus1968 - 2009
Maantieteellinen kattavuusEastern Fennoscandia, Northern Europe

Tutkimustuotos

The chronology of Jäkärlä Ware: Bayesian interpretation of the old and new radiocarbon dates from Early and Middle Neolithic southwest Finland

Pesonen, P. & Oinonen, M., 9 joulukuuta 2019, julkaisussa : Documenta Praehistorica. 46, s. 246-267 22 Sivumäärä

Open access
Tiedosto

The advance of cultivation at its northern European limit: Process or event?

Lahtinen, M., Oinonen, M., Tallavaara, M., Walker, J. & Rowley-Conwy, P., maaliskuuta 2017, julkaisussa : Holocene. 27, 3, s. 427-438 12 Sivumäärä

Open access
Tiedosto

Archaeological radiocarbon dates for studying the population history in eastern fennoscandia

Oinonen, M., Pesonen, P. A. P. & Tallavaara, M., 2010, julkaisussa : Radiocarbon. 52, 2, s. 393-407 15 Sivumäärä

Laitteet

Siteeraa tätä

Uusitalo, J. J. (Luoja), Oinonen, M. (Omistaja) (22 lokakuuta 2015). Radiocarbon Dates of Helsinki University - 14CARHU. Luonnontieteellinen keskusmuseo.