Kansallinen elektroninen kirjasto FinELib

Laitteistot/tilat: Laitteet

• Sijainti

PL 26 (Teollisuuskatu 23-25)

Helsingin yliopisto

Kuvaus

FinELib on suomalaisten yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten ja yleisten kirjastojen muodostama konsortio, joka hankkii keskitetysti korkeatasoisia kansainvälisiä ja kotimaisia elektronisia aineistoja (e-lehtiä, e-kirjoja, tietokantoja, hakuteoksia). FinELib-palveluyksikkö neuvottelee keskitetysti jäsenyhteisöilleen käyttöoikeussopimuksia elektronisiin aineistoihin. Konsortio lisensioi e-aineistoja kilpailukykyisesti, varmistaa laadukkaiden ja monipuolisten e-aineistojen saannin jäsenorganisaatioidensa tutkijoille ja edistää aineistojen käyttöä tutkimuksessa. Tutkijat voivat käyttää konsortion hankkimia elektronisia aineistoja ajasta ja paikasta riippumatta. Kansalliskirjasto vastaa FinELibin toiminnasta ja sen kehittämisestä FinELibin ohjausryhmän määrittelemien linjausten mukaisesti.

Tutkimusinfrastruktuurin tyyppi

• !!Resource