Instruct-HiLIFE Biomolecular Complex Purification Core Facility (Biocomplex)

Laitteistot/tilat: Keskuspalveluyksikkö

 • SijaintiNäytä kartalla

  Viikinkaari 9

  Biocenter 1 (B-building, 6th floor]

  Helsinki

  00014

  Suomi

Laitteiden yksityiskohdat

Kuvaus

Biocomplex on erikoistunut isojen biologisten kompleksien näytteenvalmistukseen ja puhdistamiseen. Biocomplex tarjoaa palvelua preparatiivisessa ultrasentrifugaatiossa, virtauskenttäfraktioinnissa ja monoliittisessa kromatografiassa. Biocomplex toimii osana kansallista Instruct-FI verkostoa ja Biokeskus Suomea. Biocomplex muiden Helsingin yliopiston Instruct-FI yksiköiden (cryo-EM, NMR, proteiinikiteytys) kanssa muodostavat Instruct-HiLIFE palvelualustan, joka toimii Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa ja Biotekniikan instituutissa (HiLIFE). Instruct-FI on Suomen tutkimusinfrastruktuuritiekartalla (2014-2020). Suomessa Instruct-FI koordinoi Instruct-tutkimusinfrastuktuuriin liittyviä toimintoja ja toimii Biokeskus Suomen Rakennebiologian ohjelmana.

ESFRI Instruct on Euroopan laajuinen rakennebiologian tutkimusinfrastruktuuriverkosto, johon on tällä hetkellä liittynyt 12 Euroopan maata. Instruct:n periaatteena on vapaa liikkuvuus ja kaikkien Instruct:iin liittyvien laitteistojen käyttö yli valtiorajojen. Instruct:n toiminta perustuu tieteellisen arvioinnin perusteella hyväksyttyihin keskuksiin (Instruct Centres), jotka tarjoavat erilaisia näytteenvalmistukseen ja rakenteellisen tiedon keräämiseen ja analysoimiseen liittyviä laitteistoja, menetelmiä ja tukipalveluja. Biocomplex toimi Instruct:iin kuuluvana Suomen Virustuotannon Instruct-keskuksena 2009-2017 (ICVIR, Instruct Centre for Virus Production).

Verkkosivu: https://www.helsinki.fi/en/infrastructures/integrated-structural-cell-biology/infrastructures/biocomplex-purification

Tutkimusinfrastruktuurin tyyppi

 • !!Service
 • !!Equipment

Tieteenalat ja vapaat avainsanat

 • 1182 Biokemia, solu- ja molekyylibiologia
 • 1183 Kasvibiologia, mikrobiologia, virologia
 • 119 Muut luonnontieteet

ESFRI aihealueet

 • !!Biological and Medical Sciences

HY tutkimusinfrastruktuurien luokittelu

 • Keskuspalveluyksikkö