Facility for Antiproton and Ion Research, FAIR

Saksa

Laitteiden yksityiskohdat

Kuvaus

FAIR on Darmstadt:iin Saksaan perustettu hiukkaskiihdytinlaboratorio, jossa tullaan tuottamaan korkean energian ja suuren intensiteetin hiukkassuihkuja, sekä primääri- ja sekundääri-ionisuihkuja että antiprotonisuihkuja. Ionisuihkut mahdollistavat huippututkimuksen neljällä eri fysiikan tutkimusalalla. Kiihdytinkompleksi sisältää hiukkassuihkujen varastointi- ja jäähdytysrenkaat ja mahdollistaa sisäisten kohtioiden käytön tutkimuksessa. Kaksi suprajohtavaa synkrotronia tuottaa korkean intensiteetin ionisuihkuja enintään 35 GeV/u energialla ja antaa mahdollisuuden primääri-ionisuihkuihin raskailla ytimillä aina uraaniin saakka sekä laajaan radioaktiivisten ionisuihkujen valikoimaan. Suomessa FAIR:iin liittyvää toimintaa koordinoi Fysiikan tutkimuslaitos (Helsinki Institute of Physics, HIP).

Tutkimusinfrastruktuurin tyyppi

• !!Equipment

Tieteenalat ja vapaat avainsanat

• 114 Fysiikka