Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus HEA

• Suomi

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus HEA on tutkinut suomalaista koulutusta ja oppimaan oppimisen taitoja jo vuodesta 1996. Tutkimusyhteisömme on osa kasvatustieteellistä tiedekuntaa.

Tutkimuksemme kohdistuu opetukseen, oppimiseen, arviointiin ja koulutukseen sekä näiden kehittämiseen. Arviointimme ja tutkimuksemme kattavat kaikki koulutusasteet varhaiskasvatuksesta korkeakouluun. Asiantuntijoillamme on kokemusta ja osaamista laajojen arviointien suunnittelusta, aineiston keräämisestä, käsittelystä, analysoimisesta sekä tulosten tulkinnasta ja raportoinnista.

Tutkimuksemme kohdistuu kasvatuksen ja koulutuksen eri vaiheisiin. Toteutamme myös poikkileikkaus- ja pitkittäistutkimuksia koulutuksen ja oppimisen kehityksen seuraamiseksi. Tutkimukseen pohjautuvat arviointimme tuottavat uutta tietoa koulutuksen eri osa-alueilta. Saatujen tulosten perusteella teemme ehdotuksia ja suosituksia suomalaisen koulutuksen, oppimisen ja osaamisen kehittämiseksi. Tuemme tiedolla johtamisen käytänteiden kehittämistä kasvatus- ja opetusalalla.

Koulutuksen eri alojen asiantuntijoista koostuva tutkimusryhmämme tekee kansainvälisesti korkeatasoista tutkimusta ja julkaisee aktiivisesti alamme arvostetuissa kotimaisissa ja kansainvälisissä julkaisusarjoissa ja lehdissä. Teemme tiivistä tutkimusyhteistyötä myös kasvatustieteellisen tiedekunnan muiden tutkimusryhmien kanssa. Teemme tutkimusyhteistyötä alueellisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Lisäksi opetamme aktiivisesti Helsingin yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tutkimusmenetelmäkursseilla kandi-, maisteri- ja tohtorikoulutusohjelmissa. Ohjaamme opinnäytetöitä ja tarjoamme tutkimusaineistojamme gradua tai väitöskirjaa tekevien opiskelijoiden käyttöön. Täydennyskoulutamme opettajia, rehtoreita ja koulutusalan asiantuntijoita arviointi- ja tutkimustietoon perustuen.

Ota yhteyttä ja tule mukaan yhteistyöhön kanssamme!

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Julkaisut

Bidirectional Relationship of Sleep with Emotional and Behavioral Difficulties: A Five-year Follow-up of Finnish Adolescents

Kortesoja, L., Vainikainen, M-P., Hotulainen, R., Rimpelä, A., Dobewall, H., Lindfors, P., Karvonen, S. & Merikanto, I., kesäkuuta 2020, julkaisussa : Journal of Youth and Adolescence. 49, 6, s. 1277-1291 15 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Tiedosto

Does a class placement matter? Students with special educational needs in regular or special classes

Hienonen, N., 22 syyskuuta 2020, Helsinki: University of Helsinki. 120 Sivumäärä

Tutkimustuotos: OpinnäyteVäitöskirjaArtikkelikokoelma

Finland SE Transitions

Kupiainen, S. A. & Ouakrim-Soivio, N., tammikuuta 2020, (Hyväksytty/In press) Bloomsbury Education and Childhood Studies . London: Bloomsbury Publishing, 6 Sivumäärä

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Finnish Basic Education Principals’ Reflections of Diversity in Their School Communities

Lipiäinen, T., Jantunen, A. & Kallioniemi, A., 6 tammikuuta 2020, s. 114. 1 Sivumäärä.

Tutkimustuotos: KonferenssimateriaalitPosteri

Aktiviteetit

Educa-messut

Laura Kiuru (Osallistuja), , Raisa Ahtiainen (Osallistuja), & Elina Fonsen (Osallistuja)