Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus HEA

• Suomi

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskus on tutkinut suomalaista koulutusta ja oppimaan oppimisen taitoja jo vuodesta 1996. Olemme osa Helsingin yliopiston kasvatustieteellisestä tiedekuntaa, jossa asiantuntijaryhmämme tekee kansainvälisesti korkealaatuista tutkimusta ja julkaisee aktiivisesti kotimaisissa ja kansainvälisissä vertaisarvioiduissa alamme arvostetuissa julkaisusarjoissa ja lehdissä. Tutkimuksemme kohdistuu opetukseen, oppimiseen, arviointiin ja koulutusjärjestelmiin sekä näiden kehittämiseen. Teemme tiivistä yhteistyötä myös kasvatustieteellisen tiedekunnan muiden tutkimusryhmien kanssa.

Helsingin yliopiston Koulutuksen arviointikeskuksessa on vahvaa menetelmäosaamista ja rakentamamme adaptiivinen arviointijärjestelmä kehittyy teknologisen kehityksen kärjessä.

Suomen lisäksi operoimme myös ulkomailla ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Olemme mukana mm. OECD-maiden PISA (Programme for International Student Assessment) -tutkimuksen laatimisessa ja toteuttamisessa vuosina 2006, 2015 ja 2018.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 1999 2021

Julkaisut 1981 2020

Bidirectional Relationship of Sleep with Emotional and Behavioral Difficulties: A Five-year Follow-up of Finnish Adolescents

Kortesoja, L., Vainikainen, M-P., Hotulainen, R., Rimpelä, A., Dobewall, H., Lindfors, P., Karvonen, S. & Merikanto, I., 23 tammikuuta 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Journal of Youth and Adolescence.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Educational Assessment in Finland

Vainikainen, M-P. & Harju-Luukkainen, H., 2020, (Hyväksytty/In press) Monitoring Student Achievement in the 21st Century. Harju-Luukkainen, H., McElvany, N. & Stang, J. (toim.). Springer

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKirjan luku tai artikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Finland SE Transitions

Kupiainen, S. A. & Ouakrim-Soivio, N., tammikuuta 2020, (Hyväksytty/In press) Bloomsbury Education and Childhood Studies . London: Bloomsbury Publishing, 6 Sivumäärä

Kolmas sektori koulumaailmassa: Yläkoulun nuorten näkemyksiä työpajatoiminnassa käytetyistä työtavoista

Ahtiainen, R., Hienonen, N., Lintuvuori, M. & Hotulainen, R., 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : NMI-bulletin. 30

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Praktiken i den svenska och finska lärarutbildningen

Morberg, Å., Ahtiainen, R., Hasselbladh, H. & Bejerot, E., 2020, (Hyväksytty/In press) Lärarutbildning – reformer och profession. Bejerot, E., Hasselbladh, H. & Forsberg, T. (toim.). Studentlitteratur

Aktiviteetit 1986 2020

Assessment as a pedagogical tool MOOC (5 credits)

Marja Tamm (Puhuja: esitelmän pitäjä), Risto Hotulainen (Puhuja: esitelmän pitäjä), Päivi Atjonen (Puhuja: esitelmän pitäjä), Sari Harmoinen (Puhuja: esitelmän pitäjä), Anniina Koivurova (Puhuja: esitelmän pitäjä), Lotta Helinä Avelin (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
30 tammikuuta 202030 huhtikuuta 2020

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

Educa-messut

Laura Kiuru (Osallistuja), Raisa Ahtiainen (Osallistuja), Elina Fonsen (Osallistuja)
24 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypitMuu

How to support and enable Growth Mindset with assessment?

Marja Tamm (Kutsuttu puhuja)
24 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Puhe- tai esitystyypitKutsuesitelmä

Educa 2020