Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto

  • Postiosoite

    Suomi

Organisaation profiili

Tutkimuksen yksi painoalue on raaka-aineista elintarvikkeiksi, jossa ydinalueena on elintarvikkeiden valmistusprosessit, erityisesti kotimaisten elintarvikeraaka-aineiden jalostusketjujen hallinta mukaan lukien pakkausteknologia. Sivuvirtojen hyväksikäyttö (kiertotalous) sekä mikrobien hyötykäyttö ovat keskeistä. Toinen tutkimuksen painoalue on ruoan laatu ja hyvä ravitsemus, jossa kohteena ovat terveellisyyteen ja aistittavaan laatuun vaikuttavat elintarvikkeiden ainesosat ja niiden ominaisuudet. Tavoitteena on edistää ruoan kemiallista ja mikrobiologista turvallisuutta sekä ottaa osaa riskien arviointiin ja hallintaan. Myös ruoanvalintaan liittyvät tekijät ja ravinnon merkitys terveyden ylläpidossa ovat tärkeitä. Lue lisää verkkosivultamme.

Tieteenalat

  • 416 Elintarviketieteet
  • 118 Biotieteet
  • 414 Maatalouden bioteknologia
  • 116 Kemia
  • 411 Maatalous ja metsätieteet
  • 314 Terveystieteet
  • 514 Sosiaalitieteet

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö

Viimeisin maa-/aluetasolla toteutettu yhteistyö. Saat tarkempia lisätietoja pisteitä napauttamalla, tai