Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Tutkimuksen yksi painoalue on raaka-aineista elintarvikkeiksi, jossa ydinalueena on elintarvikkeiden valmistusprosessit, erityisesti kotimaisten elintarvikeraaka-aineiden jalostusketjujen hallinta mukaan lukien pakkausteknologia. Sivuvirtojen hyväksikäyttö (kiertotalous) sekä mikrobien hyötykäyttö ovat keskeistä. Toinen tutkimuksen painoalue on ruoan laatu ja hyvä ravitsemus, jossa kohteena ovat terveellisyyteen ja aistittavaan laatuun vaikuttavat elintarvikkeiden ainesosat ja niiden ominaisuudet. Tavoitteena on edistää ruoan kemiallista ja mikrobiologista turvallisuutta sekä ottaa osaa riskien arviointiin ja hallintaan. Myös ruoanvalintaan liittyvät tekijät ja ravinnon merkitys terveyden ylläpidossa ovat tärkeitä. Lue lisää verkkosivultamme.
Tieteenalat
- 416 Elintarviketieteet
- 118 Biotieteet
- 414 Maatalouden bioteknologia
- 116 Kemia
- 411 Maatalous ja metsätieteet
- 314 Terveystieteet
- 514 Sosiaalitieteet
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Anna Minerva Abdollahi
- Doctoral Programme in Population Health
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - väitöskirjatutkija
- Family nutrition and wellbeing
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Felix Abik
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - väitöskirjatutkija
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Folasade Adebayo
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - tutkijatohtori, apurahatutkija
Henkilö: vieraileva tutkija, U2 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
Tutkimusyksiköt
-
-
Carbohydrate Chemistry and Enzymology
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
Yksikkö: Tutkimusryhmät
-
-
Food Materials Science Research Group
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto
Yksikkö: Tutkimusryhmät
-
Laitteet
-
Compact Fiber Optic Oxygen Meter (OXY-1 SMA, PreSens)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Flavoria
Mari Sandell (Muut)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Tutkimuslaboratorio
-
Mini spray dryer (B-290, Buchi)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Orgaanisten luonnonyhdisteiden kemiallisen analyysin yksikkö
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
IceBran: Ice-structuring proteins from wheat brans to improve frozen dough/bread quality
Huang, X., Katina, K., Stoddard, F., Lopes Graça, C. A. & Hashim, M.
01/04/2022 → 30/09/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
SPC Sourdough in Nordic style bread
Coda, R., Immonen, M. & Katina, K.
01/04/2022 → 31/03/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Osmolyyteillä parempilaatuisia lehtivihanneksia
Uusitupa, J. V. E., Shapiguzov, A., Edelmann, M., Simpura, I., Jokinen, K. & Mäkelä, P.
01/01/2022 → 31/12/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
HaCa-Prot: Camelinan ja hampun sivujakeet hyödyksi: haitta-aineiden kartoitus, in vitro valkuaisen arviointi ja metaaninvähennyspotentiaali
Lamminen, M., Halmemies-Beauchet-Filleau, A., Valaja, J. & Keskitalo, M.
01/01/2022 → 31/12/2024
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Cross-linking of animal- and plant-based proteins, a new approach to tackle poor functionality and nutritional quality of plant-based protein in food applications (Funding of Faculty of Health and Environmental Sciences, Auckland University of Technology)
Ho, M. T. & Le, T.
01/12/2021 → 31/12/2022
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
A composition comprising an oleogel and a method for producing a composition comprising an oleogel
Valoppi, F. & Bhattarai, M., 18 helmik. 2022, (Jätetty) Patenttinumero FI20225150, 18 helmik. 2022Tutkimustuotos: Patentti
-
A Mobile App to Increase Fruit and Vegetable Acceptance Among Finnish and Polish Preschoolers: Randomized Trial
Vepsäläinen, H., Skaffari, E., Wojtkowska, K., Barlińska, J., Kinnunen, S. M., Makkonen, R. K., Heikkilä, M., Lehtovirta, M., Ray, C. M-L., Suhonen, E., Nevalainen, J., Sajaniemi, N. & Erkkola, M., 4 tammik. 2022, julkaisussa: JMIR mhealth and uhealth. 10, 1, 11 Sivumäärä, 30352.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Anthranilamides with quinoline and β-carboline scaffolds: design, synthesis, and biological activity
Beus, M., Persoons, L., Daelemans, D., Schols, D., Savijoki, K., Varmanen, P., Yli-Kauhaluoma, J., Pavić, K. & Zorc, B., 8 tammik. 2022, (E-pub ahead of print) julkaisussa: Molecular Diversity. 18 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
-
Asiakastiedosta tutkimusaineistoksi: kokemuksia ruokakaupan kanta-asiakasdatasta
Nevalainen, J., Saarijärvi, H., Fogelholm, M. & Erkkola, M., 14 tammik. 2022, julkaisussa: Alusta. Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden verkkolehti.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen
Open access -
Authentication of extra virgin Argan oil by selected-ion flow-tube mass-spectrometry fingerprinting and chemometrics
Kharbach, M., Yu, H., Kamal, R., Marmouzi, I., Alaoui, K., Vercammen, J., Bouklouze, A. & Vander Heyden, Y., 30 heinäk. 2022, julkaisussa: Food Chemistry. 383, 12 Sivumäärä, 132565.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Aktiviteetit
-
Evaluation of Master thesis
Bhawani Chamlagain (Osallistuja)
2022Aktiviteetti: Muiden aktiviteettien tyypit › Tyypit: Muut aktiviteetit - Muut
-
Ilmasto ja ravitsemus – ruokakassit puntarissa
Maijaliisa Erkkola (Puhuja: esitelmän pitäjä)
9 helmik. 2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Microbial Cell Factories (Lehti)
Bhawani Chamlagain (Arvioitsija (reviewer))
2022Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Supervision of Master thesis (Jouni Hiltunen)
Bhawani Chamlagain (Ohjaaja)
helmik. 2022 → huhtik. 2022Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Muun opinnäytteen ohjaus (pro gradu, lisensiaattityö)
-
Applied Microbiology and Biotechnology (Lehti)
Bhawani Chamlagain (Arvioitsija (reviewer))
2022Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
Palkinnot
-
Acta Student Award
Figueiredo, Patricia (Vastaanottaja), 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015
Salovaara, Hannu (Vastaanottaja), 24 lokak. 2015
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Akatemiapalkinto
Sandell, Mari (Vastaanottaja), 9 marrask. 2012
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
American Meat Science Association, International Award 2002
Puolanne, Eero (Vastaanottaja), heinäk. 2002
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Award, The Marcus Wallenberg prize
Tenkanen, Maija (Vastaanottaja), 2003
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Lehtileikkeet
-
Irtokarkki sisältää enemmän proteiinia kuin maito? Ravintopitoisuuksien mittaamiseen liittyy monia sudenkuoppia
31/01/2029
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-
HS: Kuulutko siihen ihmistyyppiin, joka himoitsee enemmän makeaa kuin suolaista?
22/03/2022
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
-
Planetaarinen ruokavalio on kestävä ja terveellinen - näin sitä voi soveltaa Suomessa
Liisa Korkalo & Marjukka Lamminen
28/02/2022
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-