Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto

  • Suomi

Organisaation profiili

Yksikön profiili

The Department of Food and Environmental Sciences consists of six divisions: Chemistry and Biochemistry, Food Chemistry, Food Technology, Microbiology (and Biotechnology), Nutrition and Environmental Soil Science.

Department's research areas are

  • Food production chains
  • Food quality and healhy nutrition
  • Utilization of microbial resources
  • Vital soil and clean environment

 

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit

Global Consortium for Chemosensory Research

Sandell, M. & Knaapila, A.

21/03/2020 → …

Projekti: Tutkimusprojekti

EITfood Towards a smarter shopping list

Uusitalo, L., Vepsäläinen, H., Kinnunen, S. M., Meinilä, J. & Erkkola, M.

01/01/202031/12/2020

Projekti: Tutkimusprojekti

EITfood See&Eat

Erkkola, M., Makkonen, R. K. & Skaffari, E.

01/01/202031/12/2020

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut

Active food packaging through controlled in situ production and release of hexanal

Lehtonen, M., Kekäläinen, S., Nikkilä, I., Kilpeläinen, P., Tenkanen, M. & Mikkonen, K. S., 30 maaliskuuta 2020, julkaisussa : Food chemistry. X. 5, 10 Sivumäärä, 100074.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Assembling of the interfacial layer affects the physical and oxidative stability of faba bean protein-stabilized oil-in-water emulsions with chitosan

Liu, C., Pei, R., Peltonen, L. & Heinonen, M., toukokuuta 2020, julkaisussa : Food Hydrocolloids. 102, 11 Sivumäärä, 105614.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Bone health in women with a history of gestational diabetes or obesity

Engberg, E., Koivusalo, S. B., Huvinen, E. & Viljakainen, H. T., huhtikuuta 2020, julkaisussa : Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica. 99, 4, s. 477-487 11 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Consumer perceptions raised by the food safety inspection report: Does the smiley communicate a food safety risk?

Vainio, A., Kaskela, J., Finell, E., Ollila, S. & Lundén, J., huhtikuuta 2020, julkaisussa : Food Control. 110, 8 Sivumäärä, 106976.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Cross-national differences in child food neophobia: A comparison of five European countries

Proserpio, C., Almli, V. L., Sandvik, P., Sandell, M., Methven, L., Wallner, M., Jilani, H., Zeinstra, G. G., Alfaro, B. & Laureati, M., huhtikuuta 2020, julkaisussa : Food Quality and Preference. 81, 9 Sivumäärä, 103861.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Aktiviteetit

Applied and Environmental Microbiology (Lehti)

Annele Hatakka (Toimituskunnan jäsen (member of editorial board))
1 tammikuuta 202031 joulukuuta 2022

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Industrial Crops and Products (Lehti)

Annele Hatakka (Arvioitsija (reviewer))
19 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Sosioekonomiset erot päiväkoti-ikäisten lasten ruokavaliossa

Liisa Korkalo (Ohjaaja), Eva Roos (Ohjaaja), Henna Vepsäläinen (Ohjaaja)
1 tammikuuta 2020 → …

Aktiviteetti: TutkimustyypitVäitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja

Linz Winter School 2020

Felix Abik (Osallistuja)
28 tammikuuta 202030 tammikuuta 2020

Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypitKonferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen

GENIUS (Generating Excellent Nutrition in UK Schools-network (Ulkoinen yksikkö)

Maijaliisa Erkkola (Asiantuntijajäsen)
1 tammikuuta 2020 → …

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Palkinnot

Agronomiliiton vuoden vaikuttaja 2015

Hannu Salovaara (Vastaanottaja), 24 lokakuuta 2015

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Akatemiapalkinto

Mari Anneli Sandell (Vastaanottaja), 9 marraskuuta 2012

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

American Meat Science Association, International Award 2002

Eero Puolanne (Vastaanottaja), heinäkuuta 2002

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Award, The Marcus Wallenberg prize

Maija Tenkanen (Vastaanottaja), 2003

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Award for Masters Thesis

Ndegwa Maina (Vastaanottaja), 1 syyskuuta 2006

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset