Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
Yksikön profiili
Our goal is to understand if and how Desulfovibrio bacteria contribute to development and progression of Parkinson´s disease. Can potentially pathogenic strains of Desulfovibrio bacteria be eradicated from the intestine using bacteriophages, probiotics, diet, and antibiotics and does eradication have an effect on disease progression?
Read more on our website.
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Per Saris
- Mikrobiologian osasto - professori
- Desulfovibrio and Parkinson´s disease
- Doctoral Programme in Integrative Life Science - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY, U4 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
-
Timo Takala
- Desulfovibrio and Parkinson´s disease
- Mikrobiologian osasto - vieraileva tutkija
Henkilö: vieraileva tutkija, HY
-
Sustainable Hydrophobic Materials for Antimicrobial Coatings
Moreira, V. M. (Projektinjohtaja)
01/09/2016 → …
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Hypothetical proteins from bacteriophages
Skurnik, M. (Principal Investigator), Lavigne, R. (Co-Principal Investigator) & Wan, X. (Osallistuja)
01/11/2018 → 30/04/2020
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Fermentoitujen viljatuotteiden vaikutus folaatin saantiin Euroopassa ja Africassa FolEA
Kariluoto, S. (Projektinjohtaja), Piironen, V. (Osallistuja), Freese, R. (Osallistuja), Saris, P. (Osallistuja) & Varmanen, P. (Osallistuja)
01/09/2014 → 31/08/2017
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Bacteriocins of Leuconostoc
Takala, T. (Projektinjohtaja) & Wan, X. (Osallistuja)
01/06/2010 → 09/06/2017
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Characterization of leucocin C genes in Leuconostoc carnosum
Takala, T. (Osallistuja)
01/05/2010 → 30/09/2011
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
Production of Fermented Soy and Soy/Cow Milk Products with Probiotic Lacticaseibacillus rhamnosus GG Strain
Okur, H. H., Yildirim, H. K., Yousefvand, A. & Saris, P. E. J., kesäk. 2025, julkaisussa: Food and Bioprocess Technology. 18, 6, s. 5736-5748 13 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Two-step fermentation to produce vitamin B12 containing beer using Propionibacterium freudenreichii and yeast
Loivamaa, I., Greis, M., Nikander, V., Edelmann, M., Pöysä, M., Varmanen, P. & Saris, P., 1 tammik. 2025, julkaisussa: Food Bioscience. 63, 10 Sivumäärä, 105807.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Analysis of the cell wall binding domain in bacteriocin-like lysin LysL from Lactococcus lactis LAC460
Mokhtari, S., Li, Y., Saris, P. E. J. & Takala, T. M., heinäk. 2024, julkaisussa: Archives of Microbiology. 206, 7, 336.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB12‑Derived Postbiotic Powders Enhance Antioxidant and Physicochemical Properties of Low‑Fat Yoghurt
Yousefvand, A., Pham, Q. H., Ho, M. T., Amiri, S., Mäkelä-Salmi, N. & Saris, P., marrask. 2024, julkaisussa: Food and Bioprocess Technology. 17, 11, s. 4354-4370 17 SivumääräTutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Biofortification as a solution for addressing nutrient deficiencies and malnutrition
Naik, B., Kumar, V., Rizwanuddin, S., Mishra, S., Kumar, V., Saris, P. E. J., Khanduri, N., Kumar, A., Pandey, P., Gupta, A. K., Khan, J. M. & Rustagi, S., 15 toukok. 2024, julkaisussa: Heliyon. 10, 9, e30595.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Katsausartikkeli › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto
Aktiviteetit
-
PLoS One (Lehti)
Saris, P. (Arvioitsija (reviewer))
14 tammik. 2022 → 2 helmik. 2022Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Väitöskirjan ohjaaja
Saris, P. (Ohjaaja)
22 lokak. 2021Aktiviteetti: Tutkimustyypit › Väitöskirjan ohjaaja tai sivuohjaaja
-
World Microbe Forum
Ran, L. (Osallistuja)
20 kesäk. 2021 → 24 kesäk. 2021Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
13th International Scientific Conference on Probiotics,Prebiotics, Gut Microbiota and Health
Ran, L. (Osallistuja)
17 kesäk. 2019 → 20 kesäk. 2019Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
CoMO educational days – Ethics, transparency and rigor in research with animal models
Ran, L. (Osallistuja)
11 marrask. 2019 → 12 marrask. 2019Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen