• PO Box 68 (Pietari Kalmin katu 5), Exactum, B233

00014 UNIVERSITY OF HELSINKI

Organisaation profiili

Yksikön profiili

Discovery-ryhmä kehittää uusia algoritmeja tekoälyn ja datatieteen alueella, etenkin laskennalliseen luovuuteen ja tiedon louhintaan. Tavoitteemme on tehdä älykkäistä järjestelmistä tietoisia ympäristöstään ja itsestään. Tällainen tietoisuus on edellytys järjestelmän oman toiminnan luovalle mukauttamiselle, samoin oman toiminnan selittämisellä käyttäjälle.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Projektit 2013 2022

Julkaisut 1992 2019

A Creative Dialog Generator for Fallout 4

Alnajjar, K. & Hämäläinen, M., 2019, Proceedings of the 14th International Conference on the Foundations of Digital Games. New York: ACM, 4 Sivumäärä 48

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Tiedosto

Artificial Intelligence and Natural Language: 8th Conference, AINL 2019, Tartu, Estonia, November 20–22, 2019, Proceedings

Ustalov, D. (toim.), Filchenkov, A. (toim.) & Pivovarova, L. (toim.), 2019, Springer International Publishing AG. 172 Sivumäärä (Communications in Computer and Information Science; Vuosikerta 1119)

Tutkimustuotos: Kirja/raporttiKokoomateos tai erikoisnumeroTieteellinenvertaisarvioitu

Clustering Ideological Terms in Historical Newspaper Data with Diachronic Word Embeddings

Marjanen, J., Pivovarova, L., Zosa, E. & Kurunmäki, J., 2019, HistoInformatics 2019 : International Workshop on Computational History 2019: The 5th International Workshop on Computational History (HistoInformatics 2019) : co-located with the 23rd International Conference on Theory and Practice of Digital Libraries (TPDL 2019) Oslo, Norway, September 12th, 2019. Wevers, M., Hasanuzzaman, M., Dias, G., Düring, M. & Jatowt, A. (toim.). Aachen: Rheinisch-Westfaelische Technische Hochschule Aachen, s. 21-29 9 Sivumäärä (CEUR Workshop Proceedings; Vuosikerta 2461).

Tiedosto

Computational Creativity Infrastructure for Online Software Composition: A Conceptual Blending Use Case

Martins, P., Goncalo Oliveira, H., Carlos Gonçalves, J., Cruz, A., Cardoso, A., Žnidaršič, M., Lavrač, N., Linkola, S., Toivonen, H., Hervás, R., Méndez, G. & Gervás, P., 8 helmikuuta 2019, julkaisussa : IBM Journal of Research and Development. 63, 1, s. 9:1-9:17 17 Sivumäärä, 9.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Conceptual Representations for Computational Concept Creation

Xiao, P., Toivonen, H., Gross, O., Cardoso, A., Correia, J., Machado, P., Martins, P., Goncalo Oliveira, H., Sharma, R., Pinto, A. M., Diaz, A., Francisco, V., Gervás, P., Hervas, R., León, C., Forth, J., Purver, M., Wiggins, G. A., Miljkovic, D., Podpecan, V. & 8 muuta, Pollak, S., Kralj, J., Znidarsic, M., Bohanec, M., Lavrač, N., Urbancic, T., Van Der Velde, F. & Battersby, S., helmikuuta 2019, julkaisussa : ACM Computing Surveys. 52, 1, 33 Sivumäärä, 9.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Aktiviteetit 1999 2020

7th Computational Creativity Symposium at AISB 2020 (Tapahtuma)

Hannu Toivonen (Ohjelmatoimikunnan jäsen)