Doctoral Programme in Atmospheric Sciences

Organisaation profiili

Yksikön profiili

The Doctoral Programme in Atmospheric Sciences educates the next generation of top-level atmospheric scientists and experts with all the necessary multidisciplinary skills to tackle the future challenges of climate change, air quality matters and environmental technologies. The supra disciplinary education will enable those experts to serve at different challenging positions in society and industry. Beside classical curriculum skills and knowledge, the education on the state-of-the-art measurement technologies (laboratory, ground-based and remote sensing), data-analysis and modelling (from box models to Earth system models) are emphasized.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Publications and projects within past five years.

Projektit 2012 2030

BioVOLHum: BioVOLHum

Mänd, P. & Bäck, J.

01/01/201931/12/2020

Projekti: Tutkimusprojekti

TundraPEAT: Peat Expansion in Arctic Tundra - Pattern, Process, and the Implication for the Carbon Cycle

Yu, Z., Camill, P., Frolking, S., Loisel, J., Zhuang, Q., Väliranta, M., Korhola, A. & +11, I. C.

01/09/201831/08/2023

Projekti: Tutkimusprojekti

Julkaisut 2015 2019

A novel post-processing algorithm for Halo Doppler lidars

Vakkari, V. T., Manninen, A. J., O'Connor, E., Schween, J. H., Van Zyl, P. G. & Marinou, E., 7 helmikuuta 2019, julkaisussa : Atmospheric Measurement Techniques. 12, 2, s. 839-852 14 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Tiedosto

Assessment of Atmospheric Reanalyses with Independent Observations in the Weddell Sea, Antarctica

Jonassen, M., Välisuo, I., Vihma, T., Uotila, P., Makshtas, A. & Launiainen, J., 2019, (Jätetty) julkaisussa : Journal of Geophysical Research : Atmospheres. 35 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Tiedosto

Carbon sink and CarbonSink+: from observations to global potential

Kalliokoski, T., Aalto, T., Bäck, J., Ezhova, E., Franz, D., Haapanala, S., Juurola, E., Kerminen, V-M., Kolari, P., Kulmala, L., Liski, J., Mammarella, I., Matkala, L., Petäjä, T., Rantala, P., Vesala, T. & Kulmala, M., 2019, 77 Sivumäärä. University of Helsinki.

Tutkimustuotos: Muu julkaisuTutkimus

Tiedosto

Decoupling of respiratory components of Scots pine forest floor using stable carbon isotopes in intensely dry conditions

Ryhti, K. M., Salko, S-S. J., Rinne-Garmston, K., Biasi, C., Jokinen, S., Fung, P. L., Bäck, J. K. & Kulmala, L-M., 2019, Geophysical Research Abstracts. Vuosikerta 21.

Tutkimustuotos: Artikkeli kirjassa/raportissa/konferenssijulkaisussaKonferenssiartikkeliTieteellinen

Aktiviteetit 2010 2019

PhD studies supervision of James Mwangombe

Petri Pellikka (Ohjaaja), Tino Petri Johansson (Sivuohjaaja), Maria Brockhaus (Sivuohjaaja), Eshetu Yirdaw Eshetu (Jäsenyys seurantaryhmässä), Maija Kaisa Korhonen-Kurki (Jäsenyys seurantaryhmässä)