Organisaation profiili

Yksikön profiili

The Doctoral Programme in Clinical Research at the University of Helsinki is aimed at training professional researchers and academic scientists in the field of clinical medicine. The objective of the doctoral programme is to ensure that enrolled doctoral candidates develop the skills and competence necessary for independent research. The programme supports doctoral training in clinical medicine by advancing the expertise and knowledge in the following key areas:

• studying epidemiology, etiology, clinical features, diagnostics, treatment and outcome, prevention and prognosis of diseases
  • critical evaluation and practical application of research results

Doctoral candidates enrolled in the Doctoral Programme in Clinical Research participate in a structured training environment encompassing basic and advanced courses in clinical medicine, as well as an extensive transferable skills curriculum provided by Doctoral School in Health Sciences (DSHealth). The doctoral programme supports integration clinical work with professional research training. The goal is to achieve the degree (Doctor of Medical Science, Doctor of Dental Science, or Doctor of Philosophy) from the Faculty of Medicine at the University of Helsinki within a four-year net time period.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Laitteet

Psykologian ja logopedian tutkimusinfrastruktuuri

Laura Hokkanen (Johtaja), Laura Hokkanen (Operaattori), Tommi Makkonen (Operaattori) & Jaakko Kauramäki (Operaattori)

Psykologian ja logopedian osasto

Laitteistot/tilat: Tutkimuslaboratorio

Projektit

Julkaisut

Antagonism of peripheral opioid receptors by methylnaltrexone does not prevent morphine tolerance in rats

Blomqvist, K., Dudek, K., Viisanen, H., Mätlik, K., Ahlström, F., Laitila, J., Kalso, E., Rauhala, P. & Lilius, T., 27 toukokuuta 2020, julkaisussa : Journal of Neuroscience Research.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access

Asiaa eleistä

Stolt, S., 2020, julkaisussa : Viikon juttu, Lääketieteellisen tiedekunnan blogi. 2020, kesäkuu

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliYleistajuinen

Open access

Commentary: Pathophysiological Role of Histamine H4 Receptor in Cancer: Therapeutic Implications

Salem, A. & Salo, T., 27 toukokuuta 2020, (Hyväksytty/In press) julkaisussa : Frontiers in Pharmacology.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuKommenttiTieteellinenvertaisarvioitu

Aktiviteetit

Scientific Advisory Board (Ulkoinen yksikkö)

Samuli Ripatti (Hallituksen jäsen)