Projekteja vuodessa
Organisaation profiili
The Doctoral Programme in Food Chain and Health (acronym FoodHealth) is a multidisciplinary doctoral programme in food sciences covering food science research throughout the whole food chain. It allows the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The multidisciplinary doctoral programme enables the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The food research areas are e.g. food chemistry, food control, food economy, food hygiene, food microbiology, food technology, food toxicology, meat inspection, microbiology of primary production and nutrition.
The doctoral programme has attracted doctoral candidates and researchers from the Faculty of Agriculture and Forestry and the Faculty of Veterinary Medicine. Multidisciplinary research activities and training are purposed to provide the candidates with a wide perspective to their research area and enable them to utilize their training not only in academia but also in industry.
Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö
Henkilöt
-
Felix Abik
- Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osasto - väitöskirjatutkija
- Food Materials Science Research Group
- Doctoral Programme in Food Chain and Health
Henkilö: U1 Opetus- ja tutkimushenkilöstö, Väitöskirjatutkija
-
Tapani Alatossava
- Kestävyystieteen instituutti (HELSUS)
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY
-
Petri Auvinen
- Biotekniikan instituutti - tutkimusjohtaja
- DNA Sequencing and Genomics
- Doctoral Programme in Food Chain and Health - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Integrative Life Science - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
- Doctoral Programme in Microbiology and Biotechnology - Ohjaaja tohtoriohjelmassa
Henkilö: HY, Opetus- ja tutkimushenkilöstö, U4 Opetus- ja tutkimushenkilöstö
Laitteet
-
Compact Fiber Optic Oxygen Meter (OXY-1 SMA, PreSens)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Flavoria
Mari Sandell (Muut)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Tutkimuslaboratorio
-
HAMBI Mikrobikantakokoelmat
Pekka Oivanen (Operaattori) & Kaarina Sivonen (Johtaja)
Mikrobiologian osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Mini spray dryer (B-290, Buchi)
Fabio Valoppi (Johtaja)
Elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastoLaitteistot/tilat: Laitteet
-
Wood hemicellulose - a new coating material to create novel functional food ingredients (Catalyst Fund - Royal Society of New Zealand)
Ho, M. T., Mikkonen, K. S., Colgrave, M. & Le, T.
01/06/2022 → 01/06/2024
Projekti: Tutkimusprojekti
-
IntOat -Interactions of oat macromolecules and their role in the structure formation
Mäkelä-Salmi, N., Jouppila, K., Freese, R., Maina, N., Huang, X., Ramos-Diaz, J. M. & Laitinen, M.
01/05/2022 → 30/04/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
-
KULO: Kestävän kulutuksen ohjauskeinot
Heiskanen, E., Matschoss, K., Pyrhönen, T. J., Vainio, A., Salmivaara, L., Salo, M., Heinonen, T., Kaljonen, M., Kautto, P., Lähteenmäki-Uutela, A., Nissinen, A., Savolainen, H., Seppälä, J. & Saarinen, M.
01/03/2022 → 28/02/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Osmolyyteillä parempilaatuisia lehtivihanneksia
Uusitupa, J. V. E., Shapiguzov, A., Edelmann, M., Simpura, I., Jokinen, K. & Mäkelä, P.
01/01/2022 → 31/12/2023
Projekti: Tutkimusprojekti
-
Mode of Action for the Aryl Hydrocarbon Receptor (AHR) in Energy Balance Modulation
Hakanen, J., Bathina, A. R. & Pohjanvirta, R.
01/09/2021 → 31/08/2025
Projekti: Tutkimusprojekti
Julkaisut
-
A comparative analysis of meat inspection data as an information source of the health and welfare of broiler chickens based on Finnish data
Torma, K., Kaukonen, E., Lunden, J., Fredriksson-Ahomaa, M. & Laukkanen-Ninios, R., elok. 2022, julkaisussa: Food Control. 138, 9 Sivumäärä, 109017.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
A European-wide dataset to uncover adaptive traits of Listeria monocytogenes to diverse ecological niches
Felix, B., Sevellec, Y., Palma, F., Douarre, P. E., Felten, A., Radomski, N., Mallet, L., Blanchard, Y., Leroux, A., Soumet, C., Bridier, A., Piveteau, P., Ascensio, E., Hebraud, M., Karpiskova, R., Gelbicova, T., Torresi, M., Pomilio, F., Camma, C., Di Pasquale, A. & 22 muuta, , 28 huhtik. 2022, julkaisussa: Scientific data . 9, 1, 12 Sivumäärä, 190.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access -
Antifungal Preservation of Food by Lactic Acid Bacteria
Nasrollahzadeh, A., Mokhtari, S., Khomeiri, M. & Saris, P. E. J., 1 helmik. 2022, julkaisussa: Foods. 11, 3, 18 Sivumäärä, 395.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Katsausartikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open accessTiedosto -
Construction and validation of safe Clostridium botulinum Group II surrogate strain producing inactive botulinum neurotoxin type E toxoid
Nowakowska, M., Selby, K., Przykopanski, A., Krüger, M., Krez, N., Dorner, B. G., Dorner, M. B., Jin, R., Minton, N. P., Rummel, A. & Lindström, M., 2 helmik. 2022, julkaisussa: Scientific Reports. 12, 1, 11 Sivumäärä, 1790.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Artikkeli › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Open access -
COVID-19 Control, the Need for a Paradigm Shift in the Approach
Adusei-Mensah, F., Kauhanen, J. & Tikkanen-Kaukanen, C., 2022, (Julkaisematon) julkaisussa: Expert Review of Anti-infective Therapy.Tutkimustuotos: Artikkelijulkaisu › Kommentti › Tieteellinen › vertaisarvioitu
Aktiviteetit
-
Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta (Yksikkö)
Jari Salo (Hallituksen jäsen)
1 tammik. 2022 → …Aktiviteetti: Jäsenyystyypit › Jäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa
-
Sustainable Science Days 2022
Maijaliisa Erkkola (Puhuja: esitelmän pitäjä)
19 toukok. 2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
Suomen ravitsemustieteen yhdistyksen kevätseminaari 2022
Maijaliisa Erkkola (Järjestäjätoimikunnan jäsen)
25 maalisk. 2022Aktiviteetti: Tapahtumaan osallistumisen ja tapahtuman järjestämisen tyypit › Konferensseihin, kursseille ja seminaareihin osallistuminen ja näiden järjestäminen
-
PLoS One (Lehti)
Per Saris (Arvioitsija (reviewer))
14 tammik. 2022 → 2 helmik. 2022Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
-
Journal of Retailing and Consumer Services (Lehti)
Jari Salo (Arvioitsija (reviewer))
1 maalisk. 2022 → 10 huhtik. 2022Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypit › Käsikirjoitusten vertaisarviointi
Palkinnot
-
"Best Doctoral Thesis Award" by Doctoral Programme in Food Chain and Health
Chamlagain, Bhawani (Vastaanottaja), 15 marrask. 2017
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Best PhD Sensory Science Student Presentation Award at the European Sensory Science symposium (Taste of Creativity)
Greis, Maija (Vastaanottaja), 11 toukok. 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
Doctorate, Honoris Causa
Stoddard, Fred (Vastaanottaja), 19 jouluk. 2018
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Tiedosto -
EIT FOODIO-Food Solutions Award
Bhattarai, Mamata (Vastaanottaja), Silventoinen, P. C. (Vastaanottaja), Azizkhani, M. (Vastaanottaja), Toppinen, L. (Vastaanottaja), Abderhalden, S. (Vastaanottaja), Iriondo, M. (Vastaanottaja), Fernandez, B. (Vastaanottaja), Belokhvostov, V. (Vastaanottaja), Cohen, L. (Vastaanottaja) & Faivush, M. (Vastaanottaja), 12 jouluk. 2018
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
-
ETS:n Vilja-alan jaoston stipendi
Sammalisto, Saara (Vastaanottaja), 2021
Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset
Tietoaineistot
-
INNUENDO whole genome and core genome MLST schemas and datasets for Campylobacter jejuni
Rossi, M. (Luoja), Da Silva, M. S. (Avustaja (contributor)), Ribeiro-Gonçalves, B. F. (Avustaja (contributor)), Nuno Silva, D. (Avustaja (contributor)), Machado, M. P. (Avustaja (contributor)), Oleastro, M. (Avustaja (contributor)), Borges, V. (Avustaja (contributor)), Isidro, J. (Avustaja (contributor)), Viera, L. (Avustaja (contributor)), Barker, D. O. R. (Avustaja (contributor)), Llarena, A. (Avustaja (contributor)), Halkilahti, J. (Avustaja (contributor)), Jaakkonen, A. (Avustaja (contributor)), Kivistö, R. (Avustaja (contributor)), Kovanen, S. (Avustaja (contributor)), Nieminen, T. (Avustaja (contributor)), Hänninen, M. (Avustaja (contributor)), Salmenlinna , S. (Avustaja (contributor)), Hakkinen, M. (Avustaja (contributor)), Garaizar , J. (Avustaja (contributor)), Bikandi, J. (Avustaja (contributor)), Hilbert, F. (Avustaja (contributor)), Taboada, E. N. (Avustaja (contributor)) & Carrico, J. A. (Avustaja (contributor)), Zenodo, heinäk. 2018
DOI - pysyväislinkki: 10.5281/zenodo.1322564, https://doi.org/10.5281/zenodo.1322564
Tietoaineisto
Lehtileikkeet
-
The coronavirus epidemic of 2020 in Finland began with five virus lineages
Ravi Kant, Teemu Smura, Tarja Sironen, Phuoc Truong & Olli Vapalahti
14/06/2022
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media
-
HS: Kuulutko siihen ihmistyyppiin, joka himoitsee enemmän makeaa kuin suolaista?
22/03/2022
1 kohde/ Medianäkyvyys
Lehdistö/media
-
Pojat ja tytöt alkavat syödä erilaista ruokaa jo hyvin varhain, sanoo asiantuntija – ”Tälle ei ole perusteita”, haastattelu HS
06/02/2022
1 Median myötävaikutus
Lehdistö/media