Organisaation profiili

Yksikön profiili

The Doctoral Programme in Food Chain and Health (acronym FoodHealth) is a multidisciplinary doctoral programme in food sciences covering food science research throughout the whole food chain. It allows the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The multidisciplinary doctoral programme enables the examination of food from several complementary perspectives, as well as cooperation with the whole food sector. The food research areas are e.g. food chemistry, food control, food economy, food hygiene, food microbiology, food technology, food toxicology, meat inspection, microbiology of primary production and nutrition.

The doctoral programme has attracted doctoral candidates and researchers from the Faculty of Agriculture and Forestry and the Faculty of Veterinary Medicine. Multidisciplinary research activities and training are purposed to provide the candidates with a wide perspective to their research area and enable them to utilize their training not only in academia but also in industry.

Kansainvälinen ja kotimainen yhteistyö Viimeisin maatasolla toteutettu yhteistyö. Saat syvempiä lisätietoja pisteitä napsauttamalla.

Laitteet

HAMBI Mikrobikantakokoelmat

Pekka Oivanen (Operaattori) & Kaarina Sivonen (Johtaja)

Mikrobiologian osasto

Laitteistot/tilat: Laitteet

Projektit

Julkaisut

Antibioottiresistenssi haastaa monialaiseen yhteistyöhön

Muurinen, J., Cairns, J., Aalto-Araneda, M., Vänttinen, J. & Kaskela, J., 31 tammikuuta 2020, julkaisussa : Suomen lääkärilehti. 75, 5, s. 231 1 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliAmmatillinen

Chloroquine fumardiamides as novel quorum sensing inhibitors

Beus, M., Savijoki, K., Patel, J., Yli-Kauhaluoma, J., Fallarero, A. & Zorc, B., 12 kesäkuuta 2020, julkaisussa : Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters. 30, 16, 8 Sivumäärä, 127336.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Consumption of differently processed milk products in infancy and early childhood and the risk of islet autoimmunity

Koivusaari, K. S. M., Niinistö, S., Takkinen, H-M., Ahonen, S., Syrjälä, E., Åkerlund, M., Korhonen, T. E., Toppari, J., Ilonen, J., Peltonen, J., Nevalainen, J., Knip, M., Alatossava, T., Veijola, R. & Virtanen, S. M., 27 helmikuuta 2020, julkaisussa : British Journal of Nutrition. 8 Sivumäärä

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

From Microbial Genomics to Metagenomics

Kant, R., Kumar, A. & Sironen, T., 1 kesäkuuta 2020, julkaisussa : International journal of genomics. 9357450.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuPääkirjoitusTieteellinen

Open access

Inhibition of Lipid Autoxidation by Vegetable Waxes

Valoppi, F., Haman, N., Ferrentino, G. & Scampicchio, M., 26 kesäkuuta 2020, julkaisussa : Food & Function.

Tutkimustuotos: ArtikkelijulkaisuArtikkeliTieteellinenvertaisarvioitu

Open access
Tiedosto

Aktiviteetit

Legume Science (Lehti)

Fred Stoddard (Arvioitsija (reviewer))
11 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Journal of Plant Nutrition (Lehti)

Fred Stoddard (Arvioitsija (reviewer))
24 maaliskuuta 2020

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Annals of Botany (Lehti)

Fred Stoddard (Arvioitsija (reviewer))
19 helmikuuta 2020

Aktiviteetti: Julkaisun vertaisarvioinnin ja toimituksellisen työn tyypitKäsikirjoitusten vertaisarviointi

Suomen Keliakialiiton asiantuntijaneuvosto (Ulkoinen yksikkö)

Hanna Ahola (Asiantuntijajäsen)
tammikuuta 2020 → …

Aktiviteetti: JäsenyystyypitJäsenyys tai muu rooli kansallisessa/kansainvälisessä komiteassa, toimikunnassa tai hallituksessa

Shahin Banasaz

Kirsi S. Mikkonen (Isäntä)
3 helmikuuta 202031 heinäkuuta 2020

Aktiviteetti: Vierailijan isännöinnin tyypitIsännöity akateeminen vierailu Helsingin yliopistossa

Palkinnot

"Best Doctoral Thesis Award" by Doctoral Programme in Food Chain and Health

Bhawani Chamlagain (Vastaanottaja), 15 marraskuuta 2017

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Doctorate, Honoris Causa

Fred Stoddard (Vastaanottaja), 19 joulukuuta 2018

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Tiedosto

EIT FOODIO-Food Solutions Award

Mamata Bhattarai (Vastaanottaja), Pia C Silventoinen (Vastaanottaja), Mohammad Azizkhani (Vastaanottaja), Laura Toppinen (Vastaanottaja), Sharon Abderhalden (Vastaanottaja), Maite Iriondo (Vastaanottaja), Beatriz Fernandez (Vastaanottaja), Valeria Belokhvostov (Vastaanottaja), Lital Cohen (Vastaanottaja) & Michael Faivush (Vastaanottaja), 12 joulukuuta 2018

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

ICC Best Poster Award for Cereal Research

Hanna Ahola (Vastaanottaja), 28 kesäkuuta 2019

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset

Magister Bonus - Hyvä opettaja

Jari Salo (Vastaanottaja), 24 marraskuuta 2017

Palkinto: Palkinnot ja kunnianosoitukset